DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton örül, de nem teljesen elégedett a francia időmérő után

Az eredményeket és a hétvége eddigi alakulását nézve azt hihetné az ember, hogy Lewis Hamilton duzzad a magabiztosságtól. Pedig az angol hiába nyerte a francia időmérőt, nem teljesen elégedett.

Amikor a Francia Nagydíj hétvégéjén éppen nem esett, Lewis Hamilton eddig minden gyakorlást behúzott, és így volt ez a mai időmérővel is, miután bő egy tizedmásodpercet adott csapattársának, a másodikként záró Valtteri Bottasnak.

A Mercedes vb-címvédője akár hátra is dőlhetne, és bár örül is, azért van hiányérzete.

„A Q3-ban nem futottam igazán jó kört” - értékelt önkritikusan Hamilton a Skynak. „Nem tudom, miért van, de folyamatosan úgy jutok be a Q3-ba, és nem jönnek a jó körök. Persze nyilván örülök, de otthagytam három tizedet a pályán.”

00118009_922



Lehetett volna sokkal nagyobb is a különbség, ha Hamilton mindent össze tud rakni. „Az egész időmérőn fél másodperccel gyorsabb voltam mindenkinél, aztán az időmérőn már csak úgy voltam vele: hú, megvan... Csak egy tized lett a különbség, ez pedig nem néz ki túl jól a CV-ben...”

Az angol meglepődött a Ferrari taktikáján, miszerint az olaszok a gyors, de sokkal gyorsabban is kopó ultralágy gumikon rajtolnak. „Nem vagyok benne biztos, miért azokkal a gumikkal mentek. Biztosan bíznak magukban. Vagy nagyon tudnak valamit, vagy hibáztak...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: