DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel önkritikus: „Az autó jó, én nem tudtam ezt megmutatni”

Sebastian Vettel mindössze ötödik lett a Francia Nagydíj második szabadedzésén, kis híján még Romain Grosjean is megelőzte. A négyszeres világbajnok nem elégedett mai teljesítményével.

Egyelőre nincs ellenszere senkinek a Mercedesek ellen a Francia Nagydíj két szabadedzése alapján. Az első gyakorlást a németek kettős sikerrel zárták, és bár Hamilton a második gyakorlásra egyedül maradt, előnye tetemes volt a két Red Bullhoz és a két Ferrarihoz képest.

Ha már Ferrari: a csapat két versenyzője közül Sebastian Vettel volt a gyengébb a második gyakorláson, hátránya több, mint egy másodperc volt vb-riválisával szemben, kicsi híja volt csak, hogy még Romain Grosjean is megelőzze. Vettel nem is volt elégedett. A pályával sem...

„Azt hiszem, nem ez a legizgalmasabb pálya, ahol eddig vezettem...” - gondolkozott el Vettel a gyakorlás végeztével a Sky Sports kérdésére válaszolva. „Kifejezetten bonyolult pálya, és technikai szinten is a csúcson kell lennünk.”

00118009_283



Nem volt tökéletes pénteki nap, de a versenytempó nem volt rossz. „Az időmérős körökben eléggé küszködtem, de a versenytempó nem nézett ki rosszul, ott sikerült jó köröket összetennünk. Az autóban megvan a potenciál, nekem nem sikerült ezt előhoznom. Remélem, találni tudunk még valamit, hogy holnap jobbak lehessünk.”

Összességében pedig: „Egy körön le vagyunk maradva, de a versenytempónk jónak tűnik. Az adatok tanulmányozása helyett nekem pedig inkább arra kell koncentrálnom, hogy én mit tudok tenni és miért nem sikerült összetennem egy tökéletes kört. Nem stresszelek, mert az időmérőre javulni szoktunk, de persze lesz dolgunk. Jó lehet a holnapi nap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: