DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo Hamiltontól tart a leginkább

Nem panaszkodhat a Red Bull ausztrál pilótája, hiszen mindkét szabadedzésen az első három között zárt. Ricciardo elégedett, de a címvédőt tartja a legnagyobb ellenfélnek a szombati időmérő előtt.

A Mercedes brit versenyzője az első edzésen még nem, de a másodikon már nagyobb előnnyel verte a többieket: hét tizedet adott a mögötte tartózkodó Daniel Ricciardónak. A címvédő gárda tehát erősnek tűnik, és a második erőnek a pénteki nap után inkább a Red Bull tűnik, nem a Ferrari.

Ricciardo csak remélni tudja, hogy a Mercedes nem gyorsul további a szombati időmérőn: „Lewis körideje nagyon jó volt. Remélhetőleg már ma használták (a továbbfejlesztett motort), ha ennél is gyorsabbak lesznek, akkor úgy néz ki, mindenki őket fogja üldözni a hétvégén. Úgy gondolom, hogy ez fog működni nálunk.”

 ricciardo-az-edzesekrol-2018



„Elég jó napot zártunk. Mindkét autóval más irányba mentünk a délután, így remélem, ez alapján majd megértjük, merre kell tartanunk” – árulta el a Red Bull pénteki taktikáját az ausztrál.

„Tudom, hogy hasonlóak a köridőink Maxszal, de úgy gondolom, hogy ebből például a leszorítóerő segítségével még mindig tudunk faragni. Nyilván nem volt egy rossz nap, Lewis sajnos elég gyorsnak bizonyult, és remek kört rakott össze, de nekünk se kell szégyenkezni.” 

A kérdés valóban az lehet az eddig látottak alapján, hogy elő tud-e húzni valamit a Red Bull és a Ferrari a Mercedes ellen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: