DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Alonso visszavonulása spekuláció

Szinte kész tényként kezeli mindenki a Le Mans-i győzelem óta, hogy a kétszeres világbajnok már jövőre teljes idényt fut az IndyCarban. Menedzsere szerint azonban ez csak a sajtó kitalációja.

A McLaren ebben az idényben sem igazán versenyképes a Formula-1-ben, Fernando Alonso pedig zsinórban negyedik szezonját pocsékolja el a wokingiak (eleinte Honda-, majd Renault-motorral produkált) gyenge teljesítménye miatt. Jó ideje tudható, hogy az úgynevezett Tripla Koronára hajt, amiből eleinte csak a Monacói Nagydíj első helyezése volt meg.

Tavaly már kipróbálta magát az Indy500-on, remekül futott újoncként, ám alig húsz körrel a vége előtt motorhiba miatt kiesett. Idén a teljes WEC-sorozatban részt vesz az F1-gyel párhuzamosan és sikerült is diadalmaskodnia (Kazuki Nakajimával és Sebastien Buemivel) a Le Mans-i 24 óráson.

Ezzel már csak az Indy500 hiányzik neki a nagy triplához, így azonnal megindultak a spekulációk, hogy 2018 végén Fernando Alonso búcsút int a Formula-1-nek és 2019-től a visszatérő McLaren színeiben az IndyCarban fut teljes szezont. Ebben benne van a híres ötszázas viadal is, ami a spanyol nagy álma jelenleg.

Alonso egyértelműen kimondta, hogy az Indy 500 prioritást élvez


A híresztelésnek külön táptalajt adott, hogy éppen a napokban derült ki, hogy a McLaren folyamatosan ajánlatokkal bombázza Daniel Ricciardót, szeretné leszerződtetni. A pletykák szerint húszmillió dollárt sem sajnálna érte a wokingi istálló. Valóban elhagyja a Formula-1-et Alonso? A menedzsere lehűtötte a kedélyeket.

„Mindig mindenkinek megvan a lehetősége dönteni, hogy megy vagy marad, de egyelőre semmiről nem határoztunk. Több, mint ötszáz millió nézője van a sportágnak, nem beszélve a médiáról. Az IndyCar-szerződés csak egy spekuláció, amit valaki elindított a sajtón át” – cáfolta a biztos visszavonulást Luis Garcia Abad.

„Nyugodtak vagyunk, rengeteg időnk van még meghozni a döntést. Mindannyian azt akarjuk, hogy Fernando a lehető legboldogabb legyen, de tudja, hogy ha nyerhet, nyerni fog, ha nincs rá lehetősége, akkor nincs. Amikor csak dobogóra áll, mindig boldog, Le Mans-ban pedig egy nagy álmát váltotta valóra” – tette hozzá a menedzser.

A reakció meglehetősen kitérő válasznak tekinthető. Abad cáfolta, hogy Alonso döntött volna a jövőjéről, de egyáltalán nem zárta ki, hogy valóban hátat fordít a Formula-1-nek 2018 végén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: