DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso előzéseket vár az utolsó szektorban

Nem szerepelt a legjobban a McLaren Franciaországban a szabadedzéseken: Alonso ugyan a nyolcadik időt futotta délután, mégis kérdéses számukra, hogy beférnek-e az első tíz közé az időmérőn.

A délelőtti 2,6 másodperces hátrányt 1,8-re tudta ledolgozni délután Fernando Alonso. Ismét nem erről álmodtak a McLaren szurkolói, de a spanyol nyilatkozatából kiderül, hogy van még remény a javulásra a szombati időmérő edzés előtt.

A McLaren kétszeres világbajnoka a nehézségekkel kezdte mondandóját: „Egy kicsit nehezek voltak a körülmények: a szél nagy szerepet játszott az első edzésen, délután aztán megváltozott az iránya. A pálya közel van a tengerhez, így nem csoda, hogy folyton változik a szélirány.”

„Hagyományos pénteken vagyunk túl, ami azzal telt, hogy megpróbáltuk megtanulni a pályát, és egy jó alapot találni a beállításhoz. Az aszfalt jó állapotú, nagyon sima és remekül tapad, ami mindig jól jön a versenyzőknek” – értékelte Paul Ricardot a spanyol.

 alonso-az-edzesekrol-2018



Sokan unalmas versenytől tartanak, Alonso azonban rámutatott a pálya olyan pontjára, ami előzéseket is tartogathat magában: „Megszerettem az utolsó szektort, a 11-es és a 12-es kanyar kihívásokkal teli, így talán láthatunk majd ott egy kis akciót vasárnap. Itt lehetőség nyílik rá, hogy az előttünk autózót más ívről és egy kicsit közelebbről kövessük.”

„A második szabadedzés végén a virtuális biztonsági autós szakasz miatt nem fejeztük be – így nem tudtunk meg mindent a gumikról, de a szombati edzésen erre még lesz idő. Van még néhány beállítás, amit kipróbálunk, és remélhetőleg egy kicsit versenyképesebbek leszünk a mainál” – zárt előretekintve Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: