DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

McLaren: Whitmarsh félreinformált

A wokingi istálló korábbi főnöke komoly kritikát fogalmazott meg a csapattal kapcsolatban, szerinte személyi változásokra is szükség lenne. A gárda azonban visszautasítja korábbi főnöke szavait.

Tény, hogy 2012 után óriásit zuhant a McLaren, a két évvel későbbi átmeneti javulást után 2015-től merő szenvedés az istálló teljesítménye a Formula-1-ben. A Hondára váltás nemhogy az élre nem hozta vissza, de jó időre a mélybe taszította a wokingiakat. A Renault-motorra való áttérés sem hozta meg a megváltást, a középmezőnyben ragadtak.

A napokban számoltunk be arról, hogy a McLaren dolgozóinak egy csoportja elégedetlen, alkalmatlannak tartja a vezetőséget feladata ellátására, ezért azt remélik, hogy Martin Whitmarsh, a korábbi csapatfőnök visszatér és feltámasztja az istállót.

A McLaren finoman hátrébb tessékelte Whitmarsht


Az egykori főnök maga is elmondta véleményét a Wokingban kialakult helyzetről, úgy véli, a vezetőségben rendkívül sok a politika és a főbb személyek közül néhánynak távoznia kellene. A gárda részéről természetesen gyorsan jött is a reakció, egyáltalán nem értenek egyet korábbi vezetőjükkel.

„Martin rengeteg évig (1989-2014) dolgozott a McLarennél, de most már jó ideje körön kívül van, nem lát bele a dolgokba és nem is képezi jövőnk részét. Nyilatkozata arról árulkodik, hogy félreinformálták őt és rosszul is ítéli meg a helyzetet” – nyilatkozta a Sky Sportsnak a McLaren egyik szóvivője.

„Magasak az elvárások a csapattal szemben és nem is szeretnénk eltérni a meghatározott iránytól. A McLarennél mindenki kőkeményen dolgozik és a jövőre összpontosít, nem a múltra” – tette hozzá a szóvivő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: