DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Wolff: „A Mercedesnek minden hétvégén a topon kell lennie!”

Toto Wolff elmondta, csalódottak a Kanadai Nagydíj végkimenetelével, és hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy akár csak egy hétvégén is betlizzenek, annyira intenzív a vb-csata.

Bár Bottas dobogóra állhatott Montréalban, az addig vb-éllovas Lewis Hamilton úgy lett ötödik, hogy gyakorlatilag esélye sem volt a győzelemre és így Michael Schumacher kanadai rekordjának beállítására. Hamilton ezzel el is vesztette a vezetést összetettben, a csapatfőnök Toto Wolff pedig érthető módon nem volt boldog a leintés után, erről a Francia Nagydíj előtti felvezetőjében beszélt.

„Korábban Kanadában mindig a győzelemért tudtunk harcolni, idén viszont szombaton és vasárnap is hiányzott a tempónk. Sikerült megértenünk azóta az okokat, de ettől még ott pontokat hullajtottunk” - summázta önkritikusan a Kanadában történteket Wolff.

„Az idei vb-csata nagyon intenzív, így folyamatosan a topon kell lennünk és győzelmeket szerezni, hogy aztán esély nyíljon a vb-cím elhódítására is. Izgalmas a csata idén, így mindent bele fogunk adni. A csapat korábban már megmutatta, hogy képes legyűrni az akadályokat, most is ezt kell megvalósítanunk.”

00118008_610



Picit most azért fejest ugranak az ismeretlenbe. „Ritka, hogy olyan pályán versenyezzünk, ahonnan alig van vagy éppen egyáltalán nincs adatunk. Trükkösebb lesz így a felkészülés, de ez az ismeretlen-faktor is a kihívás része. Ez a verseny lesz az első egy hármas sorozatban, ami igencsak próbára teszi majd mindenki tűrőképességét, viszont ugyanúgy rengeteg pontot is szerezhetünk. Ez a cél.”

Mivel Franciaországban legutóbb pontosan tíz éve rendeztek versenyt, a két Mercedes-pilóta közül még csak Lewis Hamilton versenyzett az országban, igaz, ő sem itt, hanem még Magny-Coursban. Az angol a 2008-as, eddigi utolsó Francia Nagydíjon egy hányattatott verseny után még pontot sem tudott szerezni és csak tizedikként futott be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: