DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Renault: Megbánja még ezt a Red Bull

2019-től hivatalosan Honda-motorra vált a Red Bull. A Renault célkitűzése immáron az, hogy a francia erőforrás teljesítménye miatt a bikák minél hamarabb megbánják a váltást. Jól döntöttek?

Hosszú hetek óta folyt a huzavona az energiaitalos istálló és a francia motorszállító között az idén lejáró szerződés miatt. Elméleti síkon már tavaly is felmerült, hogy a Toro Rossót az anyacsapat is követné a Hondához 2019-től, de akkor még annyira gyenge és megbízhatatlan volt a japán erőforrás, hogy senki nem gondolta igazán komolyan.

A téli teszteken villantott először a Honda, már a Toro Rosso partnereként. Az idénynyitó kudarcát leszámítva az erőforrás egyre versenyképesebbnek bizonyult és a megbízhatóság is jelentősen javult tavaly óta. A Red Bull Kanadára időzítette a két, fejlesztett motor összehasonlítását, ez alapján akarták eldönteni, hogyan tovább. Márpedig a csapat elmondása szerint a Honda átlagosan három tizedet javult körönként.

A Renault négy és fél év alatt sem oldotta meg a megbízhatóságot


Eredetileg az Osztrák Nagydíj hétvégéjéig szerettek volna határozni a folytatásról, de végül nem vártak addig és éppen a Renault hazai futama előtt jelentette be hivatalosan is a Red Bull, hogy 2019-től a Hondával köt szerződést. A Renault természetesen nem is hagyta reakció nélkül a bikák döntését, még elszántabban igyekeznek fejleszteni, hogy megmutassák Christian Horneréknek, hogy rosszul döntöttek.

„Amit csak tudunk, meg fogunk tenni azért, hogy megbánják ezt a döntést a Red Bullnál. Itt most arra gondolok, hogy egyszerűen megpróbáljuk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani a saját csapatunkkal” – nyilatkozta Cyril Abiteboul a Renault ügyvezető igazgatója a Motorsport.com szakoldalnak.

„Még az idei évben bemutatjuk a C-specifikációjú erőforrásunkat, amitől nagy fejlődést várunk. Nincs okom azt gondolni, hogy ezt a variánst a Red Bull ne kapná meg, bár még nem véglegesítettük, hogy mikor érkezzenek az új motorok. Remélem, megbánják még ezt a cserét” – tette hozzá a francia szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: