DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Unalmas Francia Nagydíjtól tart Hamilton

Az F1 ismeretlen területre lép hétvégén, hiszen a Paul Ricard pályán évtizedek óta nem tartottak nagydíjat: a jelenlegi versenygépek és a vonalvezetés kombinációja Kanadához hasonló eseménytelen futamot is hozhat.

Lewis Hamilton, a Formula-1 négyszeres világbajnoka korábban arról beszélt, hogy amennyiben rajta múlt volna, a Francia Nagydíjat nem a Le Castellet-i Paul Ricard pályán tartaná meg, hanem Magny-Cours-ban, amely 2008-ig a verseny otthona volt. A Mercedes pilótája nem tudja, mire számítson az új helyszíntől, ahol utoljára 1990-ben rendeztek Francia Nagydíjat, de az elmúlt hétvégék tapasztalata alapján egy unalmas verseny is benne van a pakliban:

„Igazán nincs elképzelésem, nem tudom, mit fog szolgáltatni a pálya. Unalmas verseny lesz, mint itt Kanadában, vagy izgalmas? Hasonló lesz, mint a bakui? Nem tudnám megmondani. Remélem, hogy Franciaország remek futamot szolgáltat, tényleg bízom benne, hogy jó versenyünk lesz” – idézte a crash.net Hamiltont, aki a Pirelli tavalyi gumitesztjéről ismeri a pályát.



A Monacói Nagydíj után kifakadó Hamilton – „csak cirkáltunk, nem is volt igazi versenyzés”, mondta akkor, hozzátéve, hogy a pálya nyomvonalán is változtatni kellene – újra hangoztatta lesújtó véleményét az elmúlt versenyek eseménytelenségéről:

„Én nem néztem ezeket a futamokat, ezért nem tudom, mit éreztetek ti, srácok. Viszont azt hallottam, hogy Kanadában még kevesebb előzés volt, mint Monacóban. Egy pár barátom mondta nekem, hogy a futam legizgalmasabb része a baleset volt az elején. Ha tényleg ez a Formula-1, az elszomorít, mert annyival több lenne benne ennél” – nyilatkozott csalódottan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: