DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Luca di Montezemolo szerint Marchionne irigy a Ferrari múltbeli sikereire

Luca di Montezemolo évekig kormányozta nagyobbnál nagyobb sikerek felé a Ferrarit, majd távozott a csapattól. Szerinte utódja, Sergio Marchionne irigy rá, de reméli, utódjával is sikeres lesz az istálló.

Luca di Montezemolo ilyen vagy olyan formában évtizedekig volt a Ferrari sikereinek egyik legfőbb letéteményese. Az olasz 2014-ben távozott az istállótól, amellyel megannyi egyéni és konstruktőri vb-címet ünnepelhetett, csapatvezetői pozícióját azóta a Fiat-Chrysler csoport elnöke, Sergio Marchionne tölti be.

Az egykori első emberrel a Motorsport.com a Michael Schumacher-kiállítás kapcsán beszélgetett Kölnben. „Szomorú vagyok, hogy ennyire irigy a múltunkra” - utalt di Montezemolo Marchionnéra, aki egyébként regnálása alatt még nem tudta megszakítani a csapat nyeretlenségi sorozatát.

„Ez nagyon rossz, ez ugyanis azt jelenti, hogy furcsa dolgok keringenek a fejében. Büszke vagyok arra, amit Michaellel, Rosszal és Jeannal elértünk. Ettől függetlenül jó lenne, ha a Ferrari megint nyerni tudna, hiszen a csapatnak szüksége van erre.”

00114014_368



A csapatalapító Enzo Ferrari korábbi jobbkeze, később a Nagy Öreg árnyékából kilépő di Montezemolo nem feledkezett meg Michael Schumacherről, ha már a róla szóló tárlat megnyitóján volt, illetve arról sem, hogy még egyet odabökjön Marchionnénak. „Gyakran gondolok Michaelre, sőt, szinte minden egyes versenyhétvégén. Nagy támogatója volt annak, hogy leigazoljuk Sebastiant a csapathoz, amikor pedig aláírtam vele a szerződést - mert én hoztam még tető alá ezt a megállapodást, néhány héttel a távozásom előtt - Michael nagyon örült a hírnek.”

Sokan szeretnek párhuzamot vonni Schumacher és Vettel között, Luca di Montezemolo reméli, erre Vettel alapot is ad hamarosan. „Michael rengeteg vb-címet nyert velünk, Sebastian viszont egyelőre nem, de remélhetőleg hamarosan ennek vége szakad, és egy új sorozat kezdődhet vele.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: