DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton élesen bírálja a motorszabályokat

2018-ban három erőforrást használhatnak büntetlenül a csapatok, ami megbízhatóbb motorokat igényel. Lewis Hamilton szerint nem a legszerencsésebb, ha egy műszaki hibán múlik a bajnoki cím sorsa.

Két évvel ezelőtt éppen motorhiba miatt esett ki vezető pozícióból Lewis Hamilton Sepangban, ami rengeteget jelentett volna neki végelszámolásnál a 2016-os bajnoki címmel kapcsolatban. Valószínűleg erre is erősen emlékszik Hamilton, és nem szeretné, ha megismétlődne az akkori helyzet egy ilyen gond miatt.

Ráadásul a négyszeres világbajnok Kanadában és év elején is az erőforrás túlmelegedésével küszködött, és (kis túlzással) annak is örülhetett, hogy egyáltalán célba ért az autójával, és nem kellett idejekorán félre állnia a pálya szélére.

Hamilton élesen bírálta a jelenlegi helyzetet: „Remélem, hogy nem vezetik be jövőre a két motoros szabályt, mert az elég nevetséges lenne. Én azt mondom, hogy sokkal jobb volt, amikor több erőforrást használhattunk.”

 hamilton-a-motorszabalyokrol2018



A Renault részéről már több motorhibát is láthattunk, a bajnokság élén állók azonban még megúszták a dolgot. A három topcsapat egyre közelebb van egymáshoz, így Hamilton joggal aggódik azon, hogy egy-egy műszaki hiba tényleg a bajnoki címbe kerülhet: „Valójában ez a szezon a megbízhatóságon is múlhat, és nem hiszem, hogy bárki ezt szeretné látni. Nem gondolom, hogy szívesen áldozatául esne ennek bármelyikünk. Mindenki valós teljesítményt szeretne látni.”

„Kellett valami kib*szott változtatás ezeken a rohadt motorokon a költségek csökkentése miatt, erre most többet kell költeni rájuk az előállításukhoz” – zárta mondandóját kissé magából kikelve Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: