DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Renault kellemes emlékei Schumacherékről

Tíz év után került vissza a versenynaptárba Franciaország. Különleges helyszín ez a Renault számára, hazai motorral, több zseniális pilóta is nyert futamot, például Schumacher és Prost is.

Montrealban a jelenlegi viszonyokat tekintve kitűnő versenyt zárt a gyári Renault istálló, ugyanis Nico Hülkenberg és Carlos Sainz révén a hetedik és nyolcadik helyezéssel tíz friss, ropogós pontot is begyűjtöttek a franciák. A következő állomás éppen az istálló hazai versenye lesz, amin a francia motorok számos alkalommal győzedelmeskedtek.

„Természetes, hogy a Francia Nagydíj mindannyiunk számára nagyobb érzelmeket vált ki. Mindannyian büszkék vagyunk az itt elért sikereinkre. Első győzelmünket 1979-ben, Jean-Pierre Jabouille révén arattuk a gyári istállóval. Csapattársa, Rene Arnoux emlékezetes csatát vívott Gilles Villeneuve-vel, ő is felfért a dobogóra aznap” – emlékezett vissza Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója.

Egy évig versenyzett Schumacher Renault-val, de azonnal világbajnok is lett


„Később is voltak évek, amikre büszkék lehetünk, a Formula-1 legjobb pilótái is nyertek Renault-motorral. Alain Prost (1993-ban győzött, világbajnok is lett), Fernando Alonso (2005-ben győzött, világbajnok is lett), Damon Hill (1996-ban győzött, világbajnok is lett) és Michael Schumacher (1995-ben –is- győzött Benetton-Renault-val, világbajnok is lett).”

Schumacher 1995-ös győzelme Magny-Cours-ban

Természetesen, idén nem számít győzelemre a francia szakember, de néhány fejlesztéssel azért készülnek a gyári istállónál. „Még a fejlődésünk kezdeti szakaszán járunk, így az első néhány helyezéssel még nem számolhatunk. A hazai nagydíj miatt viszont nagyobb súly nehezedik ránk, természetesen megpróbáljuk a lehető legjobb munkát végezni.”

„Montrealban idei legsikeresebb hétvégénket zártuk, reméljük, Le Castellet-ben sem romlik a formánk. A karosszériával kapcsolatban pedig több frissítést is kipróbálunk” – tette hozzá Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: