DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

2021-ig biztosan lesz Belga Nagydíj

A helyi önkormányzat és a Liberty Media 2021-ig meghosszabbította a 2018 végén lejáró kontraktust, így további három évig ad majd otthont a Belga Nagydíjnak Spa-Francorchamps.

A belga L’Echo üzleti lap jelentette be, hogy a feleknek sikerült megállapodniuk, így Vallónia kormánya és a Liberty Media további három évvel hosszabbította meg a jelenlegi szerződést, így továbbra is a versenynaptár része marad az egyik legikonikusabbnak számító pálya.

A verseny megrendezése minden éven veszteséges, de a helyi önkormányzat állja a rendezési költségeket, mivel jó hatással van a környék gazdaságára a Belga Nagydíj. Azt is megemlítik, hogy az idei hétvégére már több, mint 200 000 jegyet értékesítettek a szervezők, melyből nagyjából 75 000 tikett a verseny napjára szól. Ezen számokhoz nagyban hozzájárul Hollandia közelsége, ugyanis rengeteg szurkolója fog érkezni Max Verstappennek Belgiumba.

2021-ig biztosan ellátogat a mezőny Belgiumba


„Ez egy fantasztikus üzlet, mivel biztosítja, hogy Vallónia továbbra is otthont adhat egy világszerte ismert eseménynek. Ez egy új éra kezdete, hiszen először tárgyaltunk a Liberty Mediával, mely egyből sikerrel is zárult. 2017-ben 20,5 millió euró volt a bevétele Vallóniának a futamból fakadóan, mely 21%-kal több, mint 2016-ban” – mondta Pierre-Yves Jeholet, Vallónia alelnöke és gazdasági minisztere.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: