DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Paul Ricard lagymatagabb pálya lesz

Sejthető, hogy az óriási bukóterekkel teli Le Castellet nem lesz a Red Bull ászának kedvence, aki sokkal jobban kedveli Monaco és Montreal vonalvezetését – azonban bízik benne, hogy a pálya legalább izgalmas Francia Nagydíjat szolgáltat, számos előzéssel.

Új helyszínre érkezik a Formula-1 jövő hétvégén, a Francia Nagydíjnak otthont adó Paul Ricard versenypályára, ahol utoljára 1990-ben járt a világbajnokság, utánpótlásszériákból azonban számos versenyző ismerheti a vonalvezetést. Közéjük tartozik Daniel Ricciardo is, aki a World Series by Renault-val 2011-ben, utolsó alacsonyabb kategóriás versenyén járt Le Castellet-ben.

„Versenyeztem már a Paul Ricardon, de nem tudom, melyik konfigurációt használjuk majd az akkorihoz képest” – idézi Ricciardót a Red Bull nagydíjelőzetese. „Két utcai versenyről, Monacóból és Montrealból érkezünk, ahol a kockázat és jutalom sokkal nagyobb, mint a Paul Ricardon, amely nagy nyílt terekkel rendelkező pálya. Ami az adrenalint illeti, talán lagymatagabb lesz az elmúlt pár pályánál, de ha jó versenyt szolgáltat, az majd kárpótol érte. Remélem, megtaláljuk az egyensúlyt” – mondta az ausztrál, nem titkolva, hogy az óriási bukóterekkel rendelkező Paul Ricard nem az ideális pálya számára.



„Van néhány hosszú, technikás kanyar, melyek nem mindig olyan élvezetesek, de kihívást jelentenek, és tudjuk értékelni, ha sikerül jól teljesítenünk őket” – sorolta az 5,8 kilométeres francia helyszín sajátosságait. „A pálya lehetővé teszi az eltéréseket vezetési technika és stílus terén, ami még érdekes lehet. A szél erőssé fokozódhat, ezért a hátsó egyenesben szerepet játszhat a szélárnyék, jó előzési lehetőségek merülhetnek fel.”

Végül a hazájuk nagydíját 2008 után visszakapó franciákról is ejtett pár elismerő szót: „Remek dolog, hogy a Francia Nagydíj visszakerült a naptárba, és szorítok érte, hogy a versenyt nem csupán a francia rajongók, hanem az egész világ élvezni fogja. Talán mire a hétvége befejeződik, már perfektül beszélek franciául, mivel egy hónapon át francia nyelvű versenyekre jártunk. Merci beaucoup, enchanté” – tréfálkozott azzal Ricciardo, hogy a menetrendben Monaco, Kanada, majd Franciaország követi egymást május vége óta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: