DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Optimizmussal készül a Renault hazai futamára

Hosszú idő után hazai versenyen vesz részt a francia gárda, hiszen 2008-ban volt az utolsó F1-es versenyhétvége Franciaországban. Hülkenberg és Sainz motiváltan érkezik a Paul Ricardra.

A Renault kezd kiemelkedni a középmezőnyből: folyamatosan ott vannak a pontszerző helyeken a versenyzőik, és a konstruktőri tabellán már 16 pont az előnyük az ötödik helyezett McLarennel szemben. 

Kanadában ráadásul ismét a három élcsapat pilótái mögött végzett Hülkenberg és Sainz, ami azt mutatja, hogy jó irányba halad az istálló afelé, hogy előbb-utóbb felzárkózzon a Mercedesre, a Ferrarira és a Red Bullra.

Nico Hülkenberg rendkívül energikusan nyilatkozott a franciaországi hétvége előtt: „Nagyon várom már, hogy a Paul Ricardra mehessünk. Elég hosszú idő telt el azóta, – 10 év – hogy a Renault hazai pályán futotta utolsó versenyét, így még motiváltabb vagyok, hogy minél jobb munkát végezhessek a hétvégén. Tudom, milyen sokat jelent ez a forduló a csapat tagjainak.”

 renault-paul-ricard-elozetes-2018



Csapattársa, Carlos Sainz a montreali teljesítményből merít erőt: „Egy nagyon erős eredménnyel jövünk Kanadából, így emiatt pozitívak lehetünk. Tartanunk kell ezt a fejlesztési ütemet az autón, mivel minden, amit hozunk az autóra, működik, és egy gyorsabbak leszünk.”

A spanyol a következő okok miatt lehet optimista Franciaországgal kapcsolatban: „Paul Ricardnak hasonló karakterisztikája van, mint Montrealnak, hosszú egyenesekkel, ami miatt a végsebességen kell lennie a hangsúlynak. Ha Kanadához hasonlóan teljesítünk, elégedettek lehetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: