DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Leclerc mindig a negatívumokat keresi magában

Bár kiválóan kezdte a szezont, Charles Leclerc mindig a negatívumokat keresi a vezetési stílusában a versenyek után, hogy azokon javítva váljon egyre jobbá és jobbá.

A Sauber pilótája eddig egyértelműen az év felfedezettje, hiszen 2015 után neki sikerült először egymást követő két versenyen is pontot szereznie, miután Bakuban 6., Spanyolországban pedig a 10. helyen ért célba. Bár hazai versenyén, Monacóban egy fékhiba miatt kiesett, de aztán Kanadában ismét a 10. helyen zárt, ráadásul zsinórban negyedszer bejutott a kvalifikáció második szakaszába. Martin Brundle úgy gondolja, hogy jövőre már akár a Ferrariba is beülhetne Leclerc, hiszen ott sem okozna csalódást.

Mikor megkérdezték, mit gondol, fenn tudja-e tartani kiváló formáját, Leclerc így válaszolt: „Igazából nem ez a csúcspont! Igaz, ezek jó eredmények, de minden verseny után próbálom megtalálni a negatívumokat magammal kapcsolatban és ezeken javítani. Eddig egész jó a szezonunk, de nem vagyok teljesen magabiztos. Az a fajta ember vagyok, aki nem mindig érzi magát magabiztosnak, ezért mindig próbálok javítani valamin.”

Leclerc fényes jövő elé néz?


„Nagyon közel voltunk a 11. helyhez a kanadai időmérőn, ha az autón is sikerülne kissé javítani, illetve én sem hibáznék bele a körökbe, akkor előrébb tudnánk lépni.”

A monacói születésű versenyző meglepődött, mennyivel keményebb a Formula-1 világa, mint például a Formula-2, úgy érzi, sokat fejlődött az év során: „Úgy érzem, ezen a hét versenyen többet tanultam és léptem előre, mint az előző három évben. Elképesztő módon mennek bele az F1-ben a részletekbe. Sokat tanultam, mind pilótaként, mind emberként. Mindig gyorsan szoktam bele, ha új kategóriába kerültem, szóval nem hinném, hogy innentől kezdve olyan ütemben tudnék fejlődni, mint az első versenyről a hetedikre. Persze mindig van hová előrelépni, és azt is belátom, hogy még nagyon fiatal vagyok, úgyhogy szükségem van még némi tapasztalatra” – nyilatkozta szerényen Charles Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: