DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kanadában is a motorhűtéssel volt problémája Hamiltonnak

Időről időre felbukkan ez a probléma a Mercedesnél, Kanadában pedig megint a hűtéssel volt gondja Lewis Hamiltonnak, a csapat elmondása szerint az angol ezért nem tudta támadni sem a Red Bull versenyzőit.

A Mercedesnél immár jó ideje visszatérő probléma az, hogy hűtsék erőforrásukat. Azzal nincs baj, amikor az élen mennek, viszont Lewis Hamilton például az Ausztrál Nagydíjon, amikor egyszer beragadt Sebastian Vettel mögé, onnan már nem is tudott visszakerülni az élre, ugyanis ahhoz, hogy támadja a németet, közel kellett volna kerülnie hozzá, erre viszont az erőforrás elkezdett túlmelegedni.

A csapat részéről James Vowles elmondta, most is hasonló problémával szembesültek, emiatt pedig a vb-címvédő angolnak gyakorlatilag esélye sem volt, nem hogy arra, hogy hetedszer is ő nyerjen Kanadában, hanem hogy egyáltalán megelőzze Max Verstappent, illetve Daniel Ricciardót. Hetedik kanadai győzelmével egyébként Hamilton utolérhette volna a szintén hét sikernél megálló Michael Schumachert.

00118008_493



„Két másodpercnél nem is tudott közelebb kerülni Verstappenhez” - mondta el Vowles a Mercedes honlapján Hamilton kanadai versenyéről. „Kaptunk egy üzenetet, hogy problémák vannak a motor hűtésével, innentől pedig biztosnak kellett lennünk abban, hogy ebből ne legyen probléma, így szóltunk is Lewisnak, hogy juttasson elég tiszta levegőt a motortérbe, ezt pedig nem lehet úgy, hogy túl közel van az ellenfélhez...”

Azzal, hogy Hamilton Daniel Ricciardo mögött csak ötödik lett Kanadában, elvesztette a vezetést összetettben, és egypontos hátrányba került Sebastian Vettellel szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: