DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ezt gondolja Brawn a bakizó szupermodellről

A Formula-1 ügyvezető igazgatója bocsánatot kért a szupermodell Winnie Harlow-tól, amiért a Kanadai Nagydíj végén kínos helyzetbe hozták, s emiatt sok támadást kapott a sportág rajongóitól.

Mint ismert, Harlow egy körrel hamarabb intette le a legutóbbi futamot. A szokatlan hibához az indítóbíró és az indítótoronyban lévő egyik bíró félreértése vezetett, a modell csak megkapta a zászlót és meglengette, amikor mondták neki.

„A szupermodell Winnie Harlow ártatlan áldozat volt a futam végén. Elszomorított, hogy keményen kritizálták, pedig ahogy Charlie Whiting versenyigazgató elmagyarázta később, két bíró közötti félreértésről volt szó. Arra kérték, hogy lengesse meg a kockás zászlót, de az után, hogy a 70 körből 69-et befejeztek. Winni egyszerűen csak követte az utasításokat, amiket kapott. Szeretnék tőle bocsánatot kérni a kellemetlenségért, s köszönöm neki, hogy az F1 nagy támogatója” – mondta Ross Brawn, mivel tisztázni akarta, hogy a híres vendég nem tehet a hibáról.



Egyébként már történt hasonló incidens, még 2014-ben Sanghajban, ráadásul ott a leintésért felelős bírónak „járt el hamarabb a keze”. A kanadai baki szerencsére nem változtatta meg a verseny végeredményét, ugyanis a FIA szabályai szerint így a 68. kör állása szerint osztották ki a pontokat. Egyedül Daniel Ricciardo bosszankodhat, aki elbukta leggyorsabb körét.

„Ahogy a mondás szól, hibázni emberi dolog. Mindannyiunk, a pilótákat, csapatvezetőket, mérnököket, szerelőket, újságírókat és szurkolókat is beleértve, követünk el hibákat. Az a legfontosabb, hogy tanuljunk ezekből, és próbáljuk megakadályozni, hogy újra előforduljanak” – tette hozzá Brawn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: