DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Francia Nagydíjon bejelenthetik Hamiltont

Hosszú hónapok várakozása és találgatása után Le Castellet-ben pont kerülhet a Hamilton-ügy végére. A brit ász a hírek szerint újabb két évre aláír a Mercedeshez, sőt, csapattársát is tudni vélik.

Eleinte október környékére várták, hogy a négyszeres világbajnok hosszabbít a német gyári istállóval, majd a szezonzáró utáni időszakról szóltak a hírek. A következő pletyka az ausztráliai idénynyitó előtti napokra vonatkozott, de akkor sem történt meg. Már június közepe van és Lewis Hamilton még mindig nem rendelkezik szerződéssel a jövő évre.

Pedig már hosszú hetek óta arról beszélt a Mercedes vezetősége, hogy minden fontos kérdésben megállapodtak, csak az aláírás hiányzik a dokumentumokról. Egyes források és Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a huzavona a pénz miatt történt, mert a brit pilóta jelentős fizetésemelési igénnyel állt elő.

Sajtóhírek szerint a Francia Nagydíjon megtörténik a régóta halogatott bejelentés


Ugyanakkor máshonnan pedig olyan híresztelések is napvilágot láttak, hogy Hamilton esetleg az idény végén visszavonulna, mert kissé érdeklődését vesztette a sportág iránt és más dolgokban is szeretné kipróbálni magát. Nemrég, David Coulthard azt nyilatkozta, hogy Hamilton még két évet marad, de 2020 végén valóban elhagyja a Formula-1-et.

Az Auto Motor und Sport című lap úgy tudja, hogy nem lesz több találgatás, a négyszeres világbajnok aláírt két évre a Mercedeshez és ezt a jövő hétvégi Francia Nagydíjon hozzák majd nyilvánosságra. „Mindenben megszületett a közös akarat. A jogászok még oda-vissza küldözgetik egymásnak a dokumentumokat, ez még egy kis időt vesz igénybe” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Niki Lauda, a Mercedes tanácsadója.

A német szaklap azt is tudni véli, hogy a Mercedes igyekszik a stabilitásra törekedni, így óriási valószínűséggel Valtteri Bottasszal is hosszabbítani fog hamarosan. Igaz, a jelenlegi hírek szerint egyelőre csak egy évvel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: