DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Kölcsönért cserébe léptették le a Force India-főnököt?

Német sajtóhír szerint a Liberty Media állhat Vijay Mallya május végén történt lemondása hátterében: a rossz anyagi helyzetben levő csapatnak nyújtott kamat nélküli kölcsönért cserében csak egy kérésük volt.

Fontos változások történtek a Force Indiánál, amely a hírek szerint rövidesen tulajdonost válthat: a hazájában, Indiában csalás miatt körözött Vijay Mallya tulajdonos lemondott vezérigazgatói posztjáról, ezzel fontos jogokat engedett ki kezéből – nem mindent, hiszen a csapatfőnök továbbra is ő marad.

Bob Fernley csapatfőnök-helyettes azt bizonygatta, hogy Mallya távozása nem gyakorol tényleges hatást a csapat életére, melynek mindennapi tevékenységeit változatlanul a menedzsment irányítja, a vezérigazgató posztja jelképes a silverstone-i gárda szervezetében. „Vijay döntése teljes mértékben személyes jellegű, a Force India szempontjából azonban az élet ugyanúgy zajlik, ahogy korábban” – hangsúlyozta Fernley, a német Auto Motor und Sport lap szerint viszont ez nem felel meg a valóságnak.



Az általában jól értesült szaklap úgy tudja, az anyagi nehézségekkel küzdő csapatnak a Liberty Media irányítása alatt álló FOM (Formula One Management) adott kamat nélküli kölcsön 2 millió dollár értékben. Kérésük az AMuS szerint a segítségért cserébe egyedül Mallya lemondása volt.

Az Auto Motor und Sport arról is értesült, hogy pillanatnyilag öt jelentkező érdeklődik a Force India megvásárlása iránt. Ezek között szerepel(het) a Rich Energy energiaital, a Mercedes, valamint a főszponzor BWT. Egy másik forrás, Joe Saward újságíró szerint Michael Andretti, az Andretti Autosport vezetője a Kanadai Nagydíjon szintén a Force India megvásárlása iránt érdeklődött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: