DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hartley jövőjét Kanada nem befolyásolta

Barcelona után egyre inkább erősödtek a hírek, hogy a Toro Rosso keresi Brendon Hartley helyettesét. A kanadai ütközése sem segített rajta, de a csapatvezetés szerint nincs befolyással a pilóta jövőjére.

Az első hét nagydíjon mindössze egyetlen pontocskát sikerült összekaparnia a Toro Rosso új-zélandi pilótájának, miközben csapattársa, Pierre Gasly többször is kiemelkedően teljesít (és nagy átlagban is jelentősen gyorsabb Hartley-nál). Egyre gyakrabban és egyre erősebben hallani, hogy a faenzaiak megelégelték bukdácsolását és hamarosan lapátra teszik.

Felmerült már Sebastian Buemi, Robert Kubica és Pascal Wehrlein neve is többek között, de a legutóbbi és legerősebb gyanú beigazolódni látszik. A Red Bull ugyanis megkörnyékezte a McLarent, hogy tesztpilótáját, Lando Norrist adja kölcsön a fiókcsapatnak, ő helyettesítené Hartley-t. 

A kanadai mellett a monacói ütközés sem Hartley lelkén szárad


A Kanadai Nagydíj időmérő edzésén az új Honda-motorral egészen biztatóan ment az új-zélandi, ám tizenkettedik rajtkockájából pechjére most sem tudta megmutatni valódi tudását, mivel vétlenül egy versenybalesetbe keveredett már az első körben. Lance Stroll autója megcsúszott és ennek következményeként falhoz passzírozta a Toro Rosso pilótáját.

Tovább rontotta ez az újabb karambol Hartley esélyeit? „Azt kell mondanom, ez egy sima versenybaleset volt, egyáltalán nem befolyásolta Brendon jövőjét. Ő marad az autóban” – nyilatkozta Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója a Motorsport.com szakoldalnak.

A főtanácsadó szerint, azok az emberek, akik arról beszélnek, hogy a faenzaiaknál szeretnének versenyezni, azt várják, hogy ajánlatot tegyünk nekik, időnként egészen hihetetlen sztorikkal állnak elő, legalábbis Marko szerint. De akkor mi a helyzet Lando Norrisszal, akivel kapcsolatban maga a McLaren elismerte a megkeresést?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: