DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ebben gyenge, illetve erős a Sauber

Charles Leclerc kezd egyre inkább berobbanni a Formula-1 világába. Újoncként egy rövid bizonytalan szakasz után jelentősen feljavult, de ebben a versenyautója is partner. Igaz, vannak gyengeségek is.

Alaposan magára is vonta a szakemberek és a pilótatársak figyelmét is. Bár az elmúlt évben többször is tesztelhetett Formula-1-es autót, mégis kezdőnek számít a sorozatban. Igaz, amit előtte a juniorsorozatokban letett az asztalra, lehetett sejteni, hogy a Formula-1-ben is jó eséllyel megállja a helyét.

Amióta csatlakozott a tavaly látványosan szenvedő Sauber istállóhoz, az eddigi hét nagydíjból háromszor végzett pontszerző helyen, köztük a kitűnő bakui produkcióval, ahol hatodik helyen futott be. Most már láthatjuk, hogy a monacói pilóta teljesítménye nem egyszeri kiugró eredmény volt.

Már az a híresztelés is kezd elterjedni, hogy a Ferrari célkeresztjébe került a fiatal monacói, méghozzá Kimi Raikkönen helyére, akár már a jövő évben. Mindössze egyszer nem ért célba, akkor is egy fékhiba miatt ütközött Brendon Hartley hátsó vezetőszárnyának, éppen hazai futamán.

Leclerc-re már odafigyelnek a nagycsapatok is


„Szinte el sem hiszem, hogy ennyire pozitív versenyeink vannak mostanában. Az utóbbi négy vagy öt futam kifejezetten biztató eredményeket hozott. Ez nagyszerű, folytatnunk kell a munkát és tovább kell fejlődnünk, ahogy most is tesszük és remélhetőleg az eredmények is ugyanúgy jönni fognak” – nyilatkozta Charles Leclerc a Formula-1 hivatalos weboldalán.

„Monacóban még fékhibával szembesültünk, de Montrealban már minden rendben volt, pedig ez egy olyan pálya, ami igencsak fékgyilkos. Rettentően boldog vagyok, hogy ilyen gyorsan meg tudtuk oldani a felmerülő gondokat, gyorsan reagáltunk és cselekedtünk, ez az istálló egyik erőssége. Büszke vagyok a csapatra.”

„Megnőttek az elvárások velünk szemben, úgyhogy óvatosnak kell lennünk. Úgy sejtem, hogy a következő négy-öt helyszín sokkal több nehézséget okoz majd számunkra. Jóval nagyobb leszorítóerőre lenne szükségünk Le Castellet-ben és az azt követő négy-öt pályán is. Sajnos annak viszont egyelőre kissé híján vagyunk, ez a gyenge pontunk” – tette hozzá Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: