DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Red Bull nem változtatná meg Verstappent

Tény, hogy az utóbbi versenyek a fiatal holland zűrös ügyeiről és hibáiról szóltak az energiaitalos alakulatnál, Christian Horner mégsem szeretné, ha pilótája felhagyna stílusával.

Az utóbbi időben többen támadták Max Verstappent folytonos hibái miatt, a Kanadia Nagydíjon viszont látszólag helyreállt a fiatal holland lelki egyensúlya. Nico Rosberg szerint éppen minden dühét vetette be a jó eredmény érdekében, amit Lewis Hamiltonnál látott korábban. 

Christian Horner nem győzte dicsérni Verstappent az újabb dobogós helyezése után: „Kiváló munkát végzett, egy nagyon izgalmas tehetségről beszélünk. Remélhetőleg most fordul majd a szerencséje, az biztos, hogy ezúttal egész hétvégén fantasztikus teljesítményt nyújtott.”

 horner-verstappenrol-2018



A Kanadai Nagydíjon is közel volt Verstappen hozzá, hogy újabb baleset részese legyen, mivel a rajtnál Valtteri Bottast szerette volna maga mögé tudni, de a finn ügyesen védte ki a holland támadását. A Red Bull csapatvezetője szerint egyáltalán nem baj, ha Verstappen ilyen, sőt szerinte még profitálhatnak is belőle: „Nem akarjuk kiölni ezt belőle, mivel éppen ez a stílus teszi őt ilyen izgalmassá.”

„Tiszta hétvégéje volt, és biztos vagyok benne, hogy ez hatalmas önbizalmat fog jelenteni neki az elkövetkező futamokra” – vonta le a következtetéseket Horner versenyzőjéről. Kérdés, hogy ez a teljesítmény nem egyszeri jó futam volt-e számára, mint az idei Spanyol Nagydíj, ahol a dobogón ünnepelt, és amit követően szintén több hibát követett el a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: