DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: Nem vagyok gyenge fejben

A világbajnok kiűz agyából minden azzal kapcsolatos gondolatot, mely szerint a címvédés – például a Mercedes teljesítménye miatt – meghiúsulhat. Teniszes hasonlattal szemléltette nyerni akarását.

A Kanadai Nagydíjon újabb gyengébb futamot teljesített Lewis Hamilton, melyen dobogóra sem állt fel: csupán ötödik helyen végzett a Mercedesszel, amely a kanadai hétvégén visszacsúszott a motorfrissítést kapó Ferrari mögé. Azt a felvetést azonban, mely szerint a német gyártó talán nem lesz elegendő idén a bajnoki címszerzéshez, elutasította:

„Nem hagyom, hogy ez a fejembe másszon. Az lenne a gyengeség első jele, én pedig nem vagyok fejben gyenge. Továbbra is azért vagyok itt, hogy nyerjek, és hiszek abban, hogy győzhetünk. Teljes mértékben megbízom a srácokban, és sugárzom feléjük az energiám” – jelentette ki határozottan, hogy célja idén az ötödik világbajnoki cím. Kanada után a versenyző egyetlen ponttal áll a bajnokságban Sebastian Vettel mögött.



„Minden sportban igaz, beszéljünk teniszről, golfról vagy akármiről, hogy amikor keresztülnézel a hálón, és azt gondolod, a fenébe, ezt elveszíthetem, akkor már el is veszítetted” – vont párhuzamot más sportágakkal. „Nem számít, hogy hol állok a rajtrácson, én nem nézek más versenyzőre olyan szemmel, hogy kikaphatok tőle. Az jár a fejemben, hogyan tudom legyőzni őket? Hogyan lehetek jobb? És így fogok hozzáállni, amíg meg nem halok.”

„A Red Bullok időnként beleszólnak, a Ferrari pedig eddig meglátásom szerint a legkiegyensúlyozottabb volt, de még sok verseny van hátra. A motoroknak is sokat kell kibírniuk, és történni fognak dolgok, melyekről egyelőre elképzelésünk sincs” – tekintett előre a brit. Hozzátette azt is, hogy egy ötödik helyben, mint a kanadai, is meg kell látni a pozitívumot: „Több pontot szeretnénk, de ha tíz verseny múlva visszanézünk, azt mondhatjuk, hogy ötödikek lettünk, nem nyolcadikak, nem estünk ki. Azt hiszem, örülni fogok neki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: