Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. március 24. vasárnap
F1

Lowe szerint közel a depresszióhoz a Williams

A grovei istálló műszaki igazgatója úgy véli, noha ismerik annak az okát, hogy a korábbi világbajnok gárda miért szerepel ilyen gyengén ebben az évben, de egyszerűen nem képesek kijavítani a hibákat.

A Williams igencsak nagy tervekkel vágott neki az idei szezonnak, és a melbourne-i rajt előtt még arról álmodoztak, hogy 2018-ban harcban lesznek a legjobb középcsapat címért. Igen hamar rá kellett ébredniük, hogy az FW41-essel ezeket a terveket képtelenség valóra váltani, ráadásul a fejlesztéseik hatására sem javult a teljesítményük. Az autó gyenge, amire a montreali teljesítményük is rámutatott, amikor az időmérőn a két pilóta, Lance Stroll és Szergej Szirotkin csak a 16. és a 17. helyre kvalifikálta magát a rajtrácson.

paddy lowe-monaco-dppi

Paddy Lowe, a csapat műszaki igazgatója elárulta, a mérnökök megduplázott erőfeszítéssel dolgoznak a gondok megoldásán, hogy az istálló kikerülhessen eddigi történetének egyik legmélyebb válságából. Elismerte, lassan depressziós hangulat uralkodhat el a csapaton, beleértve a pilótáktól a szerelőkig mindenkit.

„Sajnos el kell ismernünk, hogy Kanadában ugyanazokkal a problémákkal kerültünk szembe, ami a szezon kezdete óta kísér minket. Az aerodinamikai gondjaink megoldására azonban időre van szükségünk, hiszen tudjuk, mi okozza ezeket, de egyszerűen még nem tudtunk ezen javítani. Nagyon nehéz időszak ez, hiszen ugyanolyan odaadással dolgozik mindenki, mint amikor sokkal eredményesebben szerepeltünk. Nagyon nehéz így megtalálnunk azt a munkamorált, ami kivezet minket ebből a gödörből” – jelentette ki az f1i.com-nak Lowe.

Williams-dppi

Nagyon sok szakértő állítja, hogy a csapat legfőbb hibája nem is az autóban, hanem abban keresendő, hogy két nagyon fiatal és tapasztalatlan versenyzőt szerződtettek erre az idényre, és az előrejutásban az sem segít, hogy Robert Kubicát szerződtették tartalékversenyzőnek.

„Én ezzel nem értek egyet, hiszen egyik versenyzőnknél sincs gond a motivációval, illetve mindketten rengeteg energiát fektetnek bele abba, hogy javuljon a teljesítményünk. Sok olyan pilótával dolgoztam már, aki futamokat, vb-címeket nyert, és ugyanakkor kimondták azt, amit gondoltak. Olyannal is volt már dolgom, akik az átmeneti eredménytelenség miatt elkedvetlenedtek. Minden versenyző más és más, higgyék el, hogy a mostani párosunkkal semmi gondunk nincs” – fogalmazott a műszaki igazgató.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?