DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sainznak a végén is volt vitatható manővere

Az már a közvetítés alatt kiderült, hogy Sergio Perez fekete zászlót követelt Carlos Sainznak. De a mexikói csapattársa, Esteban Ocon szerint a spanyol az utolsó körben is jogtalan előnyhöz jutott.

A két Force India nem fogadta éppen kegyeibe a fiatal spanyol versenyzőt, mindkettejüknek meggyűlt a baja Carlos Sainzzal a Kanadai Nagydíjon, de egyik (szerintük minimum vitatható) esetnél sem kapott büntetést a Renault fiatal tehetsége.

A biztonsági autós időszakot követő újraindításnál Sergio Perez kívülről megelőzte Carlos Sainzot, de a tavaly ilyenkor még Toro Rossóval versenyző spanyol nem hagyott elég helyet, kikényszerítette a pályáról a rutinos mexikóit, aki számos helyet veszítve tudott csak visszakecmeregni, végül nem is szerzett pontot. Csapattársa szintén megjárta, de Esteban Ocon nem veszített helyezést.

„Jó, hogy pontokat tudtam szerezni, de megvolt a lehetőségünk, hogy jóval több egységgel távozzunk vasárnap. Fantasztikus első köröm volt, Hülkenberg elé kerültem. Ez volt az előzetes célunk és a hetedik helyen futottam” – nyilatkozta a Force India francia pilótája.

Sainznak Perez kipöccintésén túl egy kanyarlevágása is akadt a végén


„Egy kisebb problémánk adódott a kerékcserénél, ez jó néhány másodpercembe került, így mindkét Renault visszaelőzött” – mutatott rá Ocon. A záró körökben Carlos Sainzra annyira sikerült feljönnie, hogy reális esélye nyílt a nyolcadik hely megszerzésére, de a spanyol levágta a sikánt, amivel annyi előnyhöz jutott, hogy esély sem nyílt az előzésre.

„Visszaküzdöttem magam, egészen közel kerültem és az utolsó körökben már Sainz mögé értem. Előzni viszont nem lehetett esélyem, főleg amiatt, mert levágta az egyik kanyart, ezzel előnyt szerzett. Mindezt az utolsó körben, amikor előzni készültem, így viszont nem volt sanszom” – panaszkodott Ocon.

A huszonegy éves francia egyébként így is elégedett azzal, amit elértek, különösen azért, mert a tempó Monaco után ismét versenyképesnek bizonyult.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: