DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg: Alonso győztes ideje lejárt

A 2016-os világbajnok úgy gondolja, Fernando Alonso már soha nem tér vissza a győztesek közé a Formula-1-ben. Egyetlen, győzelemre esélyes istálló sem akarja szerződtetni és ezt magának köszönheti.

Alonso Montrealban komoly jubileumhoz érkezett, részt vett karrierje 300. nagydíján (még ha a rajtjai száma csak 297-et is számlál). Nem sok öröme volt a nagyszerű mérföldkőben, ugyanis roppant gyenge időmérőt (14. helyezés) követően a futamról technikai hiba miatt kiállni kényszerült.

Negyedik éve szenved a McLarennel a középmezőnyben, sőt, néha annál is hátrébb, a helyzet idén sem javult valami sokat, pedig a ludasnak tartott Honda-erőforrást 2018-ra Renault-ra cserélték, de a topcsapatok elérhetetlenek maradtak, sőt, a wokingiak mellett mintha a Renault is elhúzott volna. A Toro Rosso-Hondával kell csatázni, ami az előzmények ismeretében felettébb kellemetlen.

Mivel már 37. életévében jár, nem kapkod érte világbajnoki címre esélyes istálló, de Nico Rosberg szerint közel sem az életkor a legfontosabb faktor ebben, hanem Fernando Alonso korábbi években mutatott viselkedése csapaton belül. Ezért nem szerződteti igazi esélyes, a spanyol ász a jelek szerint az F1-ben sosem fog többé győzni.

Rosberg szerint Alonso túl sokat intrikált korábbi csapataiban


Nem véletlen, hogy Alonso a WEC-sorozatban is teljes idényt teljesít (hogy legyen némi sikerélménye, plusz a Le Mans-i koronára is hajt), az utóbbi hetekben pedig egyre erősödik a híresztelés, hogy jövőre az IndyCarban folytatja pályafutását.

Nico Rosberg is nagyon szeretné, ha a kétszeres világbajnok spanyol ismét sikeres lenne a Formula-1-ben, de erre vajmi kevés esélyt lát. „Mindannyian szeretnénk látni, hogy újra győzedelmeskedik, de senki nem akarja őt szerződtetni a korábbi, csapaton belüli politikai játszmái miatt” – nyilatkozta a tavalyelőtti bajnok a Sky Italiának.

A német azt sem érti, ennyi év csalódás után, hogy tud még mindig ennyire motivált maradni Alonso az F1-ben is. „Nem tudom, hogy csinálja, tényleg nem. Pontosan tudja, hogy ő az egyik legjobb, de ez mégsem állapot, hogy a 14. kockába tud csak kvalifikálni. Elképesztő” – dicsérte egykori riválisa hozzáállását Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: