DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Hamilton legyőzése kis győzelem

Két futamgyőzelmet már aratott a Red Bull ausztrál pilótája 2018-ban, montreali negyedik helyezésében is megtalálta az igazi pozitívumot, bár Monaco után nyilván visszaesést jelent.

Minden gyártó Kanadában tervezte bevetni legújabb fejlesztésű erőforrását, de végül a Mercedes kénytelen volt ezt elhalasztani két héttel, mert az utolsó pillanatban megbízhatósági problémák merültek fel az egységgel kapcsolatban.

A Toro Rosso részéről már elismerték, hogy a Honda kitűnő fejlődést ért el (bár ez relatív, mert még ezzel is csak a középmezőny sűrűjébe került a faenzai istálló), Vettel teljesítményét látva a Ferrari szintén jó munkát végzett. A Renault azonban az eddigi elmondások alapján nem nyert túl sokat, ezt a Red Bull főtervezője és Daniel Ricciardo is megerősítette. 

Bár lehet, hogy ez csak az előkészítése annak a híresztelésnek, hogy a Red Bull az Osztrák Nagydíj hétvégéjén bejelenti, hogy 2019-től Honda-erőforrásokra vált és ezzel egy időben Daniel Ricciardo szerződését is meghosszabbítja. Az ausztrál némileg szenvedett a kanadai hétvégén.

Ricciardo örül, hogy legyőzte Hamiltont


„Mindig meg kell találni a pozitívumokat. Nem tudom, hogy Lewisnak problémái voltak-e Montrealban, de általában ez kifejezetten erős pályája szokott lenni. Sőt, általában a Mercedes is nagyon jól megy Kanadában” – nyilatkozta Daniel Ricciardo a GPfans-nek.

„Úgyhogy az, hogy néhány pontot sikerült elcsennünk Lewistól, egy kis győzelmet jelent és a következő futamokra igen nagy ösztönzés számunkra. A rádión mondtam a csapatnak, hogy szerintem tudom még tartani ezt a tempót és egyszer csak Lewis elé kerültem a bokszkiállást követően” – fogalmazott az ausztrál.

Vélhetően, Franciaországban már a Mercedes is új, fejlesztett erőforrással fut majd, így nem valószínű, hogy nem az első helyekért látjuk majd csatázni Lewis Hamiltont, bár Valtteri Bottas Kanadában simán a négyszeres világbajnok előtt végzett szintén régi motorral.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: