DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Alonso nélkül a McLaren a Williams sorsára jut”

Így véli legalábbis az F1-ből tavaly kipenderített angol, Jolyon Palmer, aki szerint bár Lando Norris reményt adhat a jövőre, de Alonso cípőjébe ő sem biztos, hogy bele tudna lépni.

Rettenetesen szenved évek óta a McLaren, és bár jobb a helyzetük idén, mint az előző három hondás év alatt bármikor (aláírjuk, annál nem is nehéz...), a wokingiak még mindig nem tudnak a közelébe sem kerülni azoknak a sikereknek, amiket a közelmúltban elértek.

A csapat helyzete úgy sem rózsás, hogy ott van velük a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is, hiszen még egy ilyen kaliberű versenyző sem tud egy bizonyos szint után csodát tenni. Így véli ezt a tavaly még a Renault F1-es csapatában versenyző, azóta munkanélküli angol, Jolyon Palmer is, akit a BBC kérdezett korábbi riválisa helyzetéről.

„Ha Alonso távozik a McLarentől, azzal óriási űrt hagy maga után, és gyakorlatilag elkerülhetetlen lesz, hogy ők is elinduljanak hátra, a mezőny vége felé, ahol a Williams is található. Persze ott van nekik Lando Norris, aki jelenleg vezet az F2-ben, de Alonsót helyettesíteni bármelyik újoncnak emberpróbáló feladat lenne.”

00118008_589



Palmer szerint tökéletesen érthetőek Alonso törekvései, aki egyre inkább kacsingat másfelé is: tavaly Indy 500, idén WEC-szezon és Le Mans-i 24 órás. „Azt hiszem, rájött, hogy a képességei alapján még mindig sokkal többre hivatott, mint amit az autója enged neki megmutatni eredmények szintjén. Nagy kár lenne, ha az F1 elveszítené őt, hiszen még mindig a csúcson van, ráadásul a karaktere is jót tesz a szórakoztatásnak. A motivációja talán még megvan, viszont ha nem lesz lehetősége arra, hogy az élmezőnyben harcoljon (amit egyébként a tehetsége alapján megérdemelne), könnyen lehet, hogy búcsút int az F1-nek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: