DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Meg vannak számlálva Hartley napjai?

Korábban is olvashattunk arról, hogy nagyon inog Brendon Hartley versenyzői ülése a Toro Rossónál. Most már a McLaren is hajik Lando Norris kölcsönadására, így Hartley nagyon is aggódhat.

A formula.hu elsőként számolt be még a monacói hétvégén arról, hogy a Red Bull fiókcsapata felettébb elégedetlen Brendon Hartley eddigi teljesítményével és menesztené az új-zélandit. A helyére Lando Norrist, a McLaren tesztpilótáját szemelték ki. A pletykák szerint a csere már Franciaországban megtörténne.

A rendkívül tehetséges, tizennyolc esztendős brit tehetséget azonban a wokingiak semmiképpen nem szerették volna a rivális rendelkezésére bocsátani. A McLaren most annyiból meggondolta magát, hogy szívesen kölcsönadná Norrist a Toro Rossónak, hogy tapasztalatot szerezzen a Formula-1-ben, de hosszú távú szerződésről szó sem lehet.

Ha Norrisról megegyezne a két csapat, Hartley-nak aligha lesz maradása


Ebben még lehet némi huzavona a két istálló között, ugyanis a Red Bull olyan szerződést kínálna Norrisnak, ami 2019-re is kiterjedne, ezt viszont jelenlegi csapata egyáltalán nem szeretné. Arról is jó ideje szólnak a hírek, hogy Fernando Alonso jövőre átnyergel az IndyCarba és az ő helyére érkezhetne állandó pilótának Norris. Ráadásul az alulteljesítő Stoffel Vandoorne helye sem betonbiztos.

Elengedné a McLaren az F2 élmenőjét? „Ha adódna egy lehetőség Lando számára, hogy tapasztalatot szerezzen az F1-ben, feltétlenül megfontolnánk. Ne feledjük, hogy már McLaren-pilóta, igazán fényes jövő vár rá itt, ezért fel sem merül, hogy hosszú távra adjuk kölcsön bárhova is” – nyilatkozta Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója.

Hogy mennyire biztos a jövő évi pilótafelállás? „Semennyire. 2019 még nagyon távol van, általában a nyári szünet után szoktam meghozni döntéseimet erről és ez most sincsen másképp” – reagált a jövő évet firtató kérdésre Fernando Alonso. Stoffel Vandoorne pedig jelentősen alulmúlja eddig a spanyolt, így az ő helye sem biztos jövőre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: