DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: Egyértelmű a Mercedes visszaesése

A négyszeres világbajnok számára Kanadában egyértelművé vált, hogy már nem a Mercedesé a legjobb autó a mezőnyben, szerinte már egy ideje a Ferrarié a kiegyensúlyozottabb technika.

Lewis Hamilton szerint elérkezett az a pont a Formula-1-ben, amikor már nem a korábbi évek domináns csapatáé, a Mercedesé a mezőny legjobban működő autója. A brit egy számára szokatlanul nehéz hétvégén van túl – míg a három rivális motorgyártó, a Ferrari, a Renault és a Honda is fejlesztőcsomaggal érkezett Kanadába, addig a németek elővigyázatosságból kénytelenek voltak a szezon elején is használt specifikációval pályára lépni. Ennek a döntésnek kétszeresen is meglett a böjtje, ugyanis nem elég, hogy Hamilton egy hetedik versenyhétvége óta használt motorral vágott neki a nagydíjnak, a versenyen még az egység túlmelegedése is fejfájást okozott neki. A 2017-es győztes a hétvégét összesítve így arra jutott, már nem a sorozatban négy konstruktőri címet szerző Mercedesé a legjobb technika a mezőnyben.

vettel-bottas-kanada-2018



„Tavaly a többieknél jobb munkát végeztünk, így akkor a miénk volt a legjobb autó. Most nagyon szoros a helyzet, már nem mi vagyunk mindig fölényben. A Ferrari szerintem már jó ideje a legkiegyensúlyozottabb, és időnként a Red Bull is ott van az elejében” – nyilatkozta Hamilton, aki az idei évben kritikus megbízhatósági kérdésre is kitért. „A vége viszont messze van még, a motoroknak sok-sok kilométert ki kell bírniuk. Biztosan jönnek még buktatók, csak azt nem tudjuk, hogy mikor és mi.” Ez utóbbi megjegyzése egyáltalán nem alaptalan, a világbajnoki cím sorsát könnyen lehet, hogy idén az erőforrások megbízhatósága fogja eldönteni.

Furcsa lenne, ha egy ilyen mértékű visszaesés után bármelyik F1-es kaliberű pilóta elbizonytalanodna helyzetében, és ezzel Hamilton sincs így. „Még mindig meggyőződésem, hogy képesek vagyunk nyerni. Teljes mértékben megbízom a srácokban, és ezt éreztetem is velük. Legyen szó bármilyen sportról vagy akár az üzletről, amint valaki úgy tekint egy kihívásra, hogy akár el is bukhatja azt, abban a pillanatban már el is veszítette. Én nem nézek úgy az ellenfeleimre, hogy ’ő akár le is győzhet engem’. Én azon gondolkozom, hogyan kerülhetnék fölénybe, hogyan lehetnék jobb, és ez addig így marad, amíg meg nem halok” – hangzottak a négyszeres világbajnok motiváló szavai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: