DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Villeneuve: Verstappen még kisgyerek

Jacques Villeneuve Monaco után ismét kiosztotta Max Verstappent. A kanadai világbajnoknál a holland „lefejelős” válasza után szakadt el a cérna, szerinte a Red Bull pilótája egy túlértékelt kisgyerek.

Emlékezhetünk a csütörtöki, montreali sajtótájékoztató egyik furcsa momentumára, amikor is a témát már előtte nem túl jól fogadó fiatal hollandot ismét megkérdezték idei vezetői hibáiról. A monacói időmérő edzésen történt csattanása például egy lehetséges győzelmébe került, de a Red Bull-pilóta nem igazán fogadja jól a kritikát. Ekkor válaszolt úgy az őt kérdező újságírónak, hogy, ha még egyszer felhozzák a hibáit, valakit lefejel.

Ezen több szakértő és rajongó is megbotránkozott, az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve-nél is kicsapta a biztosítékot ez a reakció. A kanadait pedig nem arról ismerjük, hogy ilyenkor magában tartaná a véleményét, most sem így tett.

„Az újságírók dolga, hogy a tényekről tudósítsanak, akkor is, ha Verstappen korábban egy kérdést százszor megkapott már. A pilóta felelőssége, hogy válaszoljon, ha a kérdés indokolt. De Verstappennek nincs joga ahhoz, hogy ilyen módon reagáljon és támadó legyen” – nyilatkozta Jacques Villeneuve a Le Journal de Montreal című lapnak.

Villeneuve szerint Verstappen abszolút túl van értékelve


„Az embernek tisztában kell lennie a hibáival, leginkább azért, hogy tanuljon belőlük és fejlődjön, ő ezt nem teszi meg egyelőre. Sokkal inkább műveletlenségéről és tekintetlenségéről tett tanúbizonyságot.”

„Ha a valóságot nézem, valahol ő még mindig csak egy kisgyerek. A babakocsiból azonnal beültették egy autóba. Talán pont ez az, amiért nincs is Ricciardóval egy szinten és ez nem is ígér sok jót. Ha a Red Bull valóban őt tartja a jövő pilótájának, először is meg kellene vernie a csapattársát. Jelenleg azonban éppen az ellenkezője igaz. Egyszerűen túl van értékelve” – fogalmazott élesen Jacques Villeneuve.

Valóban ennyire túl lenne értékelve Verstappen, vagy csak Villeneuve orrolt meg ennyire a fiatal holland viselkedése miatt?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: