DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sajtó: Jövőre Red Bull-Honda Ricciardóval

2019-ben a Red Bull Honda-motorokra vált és Daniel Ricciardóval is hosszabbít, állítja egy meg nem nevezett, csapathoz közeli forrás. Mennyire kockázatos a japánokkal szerződni egy élcsapatnak?

A bikák vezetősége előre elhatározta, hogy Kanada lesz az a helyszín, ahol rengeteg adatgyűjtéssel pontosan lemérhetik (fiókcsapatuk, a Toro Rosso segítségével), hogy a fejlesztett Renault-, illetve Honda-erőforrás egymáshoz képest hol tart. Ez meg is történt, bár nem éppen tökéletesen.

Mindkét Toro Rosso-versenyző alaposan megdicsérte a szabadedzéseket követően a japánok frissített egységét, ám a Pierre Gasly autója meghibásodott, így az időmérő előtt a régi erőforrást tették vissza a franciának (amit aztán a futam előtt ismét kicseréltek egy vadonatújra). Brendon Hartley versenye sajnos fél kör után befejeződött, így a tervezettnél kevesebb adatot gyűjthettek a Hondáról versenykörülmények között.

Így is meggyőző lehetett a hétvégi teljesítmény (vagy éppen a Renault fejlesztései tűnhettek kevésnek), mert egy Red Bullhoz közel álló, nevét elhallgató „belső ember” szerint az energiaitalosok anyacsapata is egyre inkább a Hondához húz. Arról is említést tett, hogy Daniel Ricciardo hamarosan meghosszabbítja szerződését a bikákkal.

Ricciardo jövőre is ebben az autóban, de már Honda-erőforrással?


Korábban azt közölte a vezetőség, hogy Ausztriában már mindenképpen szeretnének választani, hogy jövőre melyik motorgyártóval folytatják. „Szemmel látható a Honda folyamatos fejlődése. Abszolút meg vagyok róla győződve, hogy a Honda 2019-ben már lehagyja a Renault-t” – nyilatkozta a csapathoz közel álló, meg nem nevezett forrás a Speedweek szaklapnak. Külön táptalajt ad ennek a híresztelésnek, hogy Ricciardo nincs igazán megelégedve a fejlesztett erőforrással, míg Adrian Newey főtervező egyenesen azt állította, jó, ha egy tizedmásodpercet hoz a konyhára az új Renault-motor.

Így is rizikós lehet a váltás, a Honda 2015-ös visszatérése óta még dobogós helyen sem végzett, a Renault a 2014-ben kezdődött, újbóli turbóérában eddig tíz győzelmet szerzett (hetet Ricciardo, hármas Verstappen). Az ausztrál idén is jó formában versenyez, és a híresztelések szerint közel az újbóli megállapodás jelenlegi istállójával.

Ugyanez a forrás úgy véli, az Osztrák Nagydíj vasárnapján két fontos bejelentésnek is tanúi lehetünk. A Red Bull leszerződik 2019-től (több évre) a Hondával, valamint szintén több évre hosszabbít Daniel Ricciardóval. Az időzítés tökéletes lenne, mivel a népszerű ausztrál aznap ünnepli 29. születésnapját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: