DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Rosberg: Verstappen Hamiltonra emlékeztet

A fiatal hollandot sok kritika érte az utóbbi időben hibái miatt, Kanadában viszont remek teljesítményt nyújtott. Nico Rosberg beszélt arról, miért emlékezteti Verstappen egykori riválisára.

Montrealban ismét előkerült a téma, és a Red Bull tehetségét már sokadszor kérdezték, miért hibázik folyton az elmúlt hétvégéken. Verstappen Kanadában a sajtótájékoztatón kissé felkapta a vizet kérdésre, a futamon pedig megmutatta: igenis tud remek és hiba nélküli teljesítményt nyújtani.

Nico Rosberg szerint éppen ez a mentalitás jellemzi egykori csapattársát is: „Verstappen fantasztikus futamon van túl. Engem egy kicsit Lewis Hamilton hozzáállására emlékeztetett ezen a hétvégén. Amikor Lewis dühös, akkor teljesít a legjobban, mivel ezt forgatja át egy hihetetlen teljesítménybe, és úgy gondolom Verstappen is ezt csinálta.”

 rosberg-verstappenrol-es-hamiltonrol-2018



„Első volt a szabadedzéseken, remek időmérőt futott és harmadikként végzett. Úgy gondolom, nagyszerű hétvégén van túl.”

A Mercedes 2016-os világbajnoka már ismeri annyira Hamiltont, hogy a következőket vonja le a brit teljesítményéből: „Lewisnak ez egyike volt azon hétvégéknek, amikor teljesen kiesik a ritmusból. Rendben, volt egy motorgondja a versenyen, de az időmérőn sem teljesített jól. Ez tipikusan Lewisra vall: rögtön elveszíti a motivációját, amikor a dolgok nem alakulnak jól.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: