DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Renault: Ez volt eddig a legjobb versenyünk

A Kanadai Nagydíjon beállította idei legjobb eredményét a Renault, hiszen akárcsak Azerbajdzsánban, itt is sikerült 10 pontot szerezniük, amely mindenki szerint a kitűnő csapatmunkának köszönhető.

Nico Hülkenberg 7. és Carlos Sainz 8. helyezésével összesen 10 ponttal gazdagodott a francia istálló, amivel még biztosabbá tették 4. helyüket a konstruktőri tabellán. A két pilóta ugyanazon a taktikán volt a futam során, amely kifizetődő is volt számukra. Hülkenberg hiperlágy gumikon, a 7. helyről rajtolva, a 13. körben állt meg kereket cserélni, míg Sainz autójára egy körrel később tették fel a szintén szuperlágy abroncsokat, a rózsaszín oldalfalúak helyett.

Hülkenberg elégedett az elért eredménnyel: „Nagyszerűen hajtottuk végre az elképzeléseinket a versenyen, mindenkit megillet a dicséret. Ezzel a 10 ponttal még tovább növeltük az előnyünket a 4. helyen a pontversenyben. Szoros csatát vívtunk Oconnal a verseny elejétől, de miután két körrel tovább kint tudtam maradni, így a kiállás után sikerült elé visszatérnem. Onnantól kezdve már csak a gumikkal kellett törődnöm, amivel a vége felé azért voltak gondjaim” – jegyezte meg a német, hogy van még min fejleszteni.



Spanyol csapattársa Sergio Perezzel koccant össze a verseny elején, amiért fekete zászlót követelt a mexikói, de a versenybírák nem szerettek volna bűnbakot előállítani az incidens miatt. Sainz is megelégedésének adott hangot futam utáni nyilatkozatában: „Jó nap volt a csapat számára és ez a 10 pont is egy komoly lépés előre, jó volt a versenytempónk, főleg a középmezőny többi csapatához hasonlítva. Mindkét autóval pontot akartunk szerezni, ez pedig sikerült is. Tetszik a végeredmény, bár a verseny eléggé csendes volt számunkra. A bokszutcában jó munkát végeztek a srácok, ennek köszönhettük, hogy mindketten átugrottunk a Force Indián. Rosszabbra számítottam gumikezelés szempontjából a végére, de ezzel sem voltak problémáim.”

Cyril Abiteboul, a csapatfőnök is elismerését fejezte ki mindenkinek: „Rendkívül erős versenyt zártunk, az eddigi legerősebbet az évben. A stratégáink nagyszerű munkát végeztek a futam során, egy nem túl erős rajtot követően. A megszerzett tíz pont nagy segítség a konstruktőri pontversenyben. Ez a verseny is bizonyította, hogy nagyszerű csapatmunka folyik Viry és Enstone között. Fejlesztéseket hoztunk a karosszériához is, illetve új erőforrásokkal vágtunk neki a hétvégének, ami nagyszerűen működött. Mindenki fantasztikus munkát végzett, kiváltképp szerelőink, akik az egyik autóban egy órával a kvalifikáció kezdete előtt cserélték ki a turbót. A következő lépés, hogy közelebb kerüljünk a három élcsapathoz!”

Erre legközelebb két hét múlva, hazai pályán lesz lehetősége a francia istállónak, hiszen Le Castellet-ben, a Paul Ricard pályán folytatódik majd a világbajnokság.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: