DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez fekete zászlót követelt Sainznak

A mexikóinak a biztonsági autó után adódott egy forró pillanata, amely után meg volt győződve arról, hogy Carlos Sainz súlyos büntetést érdemel. A stewardok másként látták.

Miután az 5. körben a biztonsági autót követően újraindították a Kanadai Nagydíjat, a pontszerző helyen haladó Sergio Perez összeért Carlos Sainzzal, a Force India pedig kiszaladt az 1-es kanyar bukóterére, és a versenyzőn múlt, hogy sikerült megállnia, mielőtt a kanyar túlsó oldalán levő autóknak ütközött volna. A mexikói vehemensen hibáztatta riválisát a csapatrádióban: „Láttátok, mit csinált Sainz? Rögtön nekem jött. Ezért fekete zászlót kellene kapnia” – emlegette a legsúlyosabb büntetést, a kizárást. 

„Nagyon csalódott vagyok, hogy pont nélkül távozom erről a versenyről” – idézte fel később, verseny utáni nyilatkozatában Perez. „A rajtom jó volt, a safety car utáni újraindítás még jobb, és sikerült megelőznöm Carlost (Sainz). Nagyon meglepett, mikor eltalált, hiszen több mint elegendő helyet hagytam neki, és én voltam előrébb. Ez az oka, amiért a rádión büntetést kértem. Az autót sikerült megmentenem, de onnantól a versenyem elúszott” – folytatta a Force India pilótája, aki végül a 14. helyen zárta a futamot két kiállással.

Perez a nagydíj után is meg volt győződve arról, hogy Sainz büntetést érdemel. A Renault spanyolja máshogyan látta a történteket: „Perez nagyon keményen megütött, egyszerűen rám zárta az ajtót. Én végig tartottam az ívet” – nyilatkozta Sainz.

 



A versenybírák vizsgálták az esetet, de már a futam közben úgy határoztak, hogy nem osztanak ki büntetést. „A stewardok felülvizsgálták a videós bizonyítékot, melyből kiderül, hogy a két autó fej fej mellett haladt az 1-es kanyar bemenetén, és elegendő helye lett volna mindkét autónak elkerülni az ütközést, ezáltal egyik versenyző sem okolható túlnyomórészt az incidensért” – áll az indoklásban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: