DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Először nem fogták egy versenyen Verstappen kezét

Eltérően beszél a holland hétvégéjéről Christian Horner csapatfőnök és ő maga: előbbi szerint változott hozzáállása, utóbbi ezt cáfolja. Kiderült az is, hogy Jos Verstappen nem utazott el a nagydíjhétvégére.

Azok után, hogy a Kanadai Nagydíjat megelőzően a közbeszéd egyik fő témáját Max Verstappen visszatérő hibái szolgáltatták, a Red Bull 20 éves pilótája a Kanadai Nagydíj minden szabadedzésén leggyorsabb volt, majd az időmérőn és futamon harmadik helyen végzett. Csapatfőnöke, Christian Horner nem spórolt az ifjú pilóta dicséretével:

„Nagyon tiszta hétvégéje volt, biztos vagyok abban, hogy jó adag önbizalmat nyer a következő versenyre. A hozzáállása kismértékben más volt, egyedül kellett helyt állnia, és azt gondolom, hogy szuper munkát végzett. Minden sportban megfigyelhető, hogy egyes időszakokban a sportolóknak nem jönnek össze úgy a dolgaik, mint máskor. Emiatt ő nagy nyilvánosságot kapott” – idézi a grandprix247.com Hornert.



A Max Verstappent minden versenyre elkísérő apa, Jos Verstappen nem volt ott a Kanadai Nagydíjon. Horner szavaiból az hámozható ki, hogy a versenyző és csapat állapodott meg erről. A csapatfőnök hozzátette: „Azt hiszem, ez volt a legelső verseny, melyet egymaga teljesített. Valami más volt, de hogy bármennyire közreműködött a sikerben, azt lehetetlen megmondani. Versenyzőként még mindig érik és fejlődik, miközben tapasztalatot gyűjt. Mélyen belemerült a csapat minden tevékenységébe ezen a hétvégén, és szuper munkát végzett, minden elismerés jár neki.”

Érdekes, hogy Hornerrel ellentétben Verstappen cáfolta, hogy bármiféle változás történt volna hozzáállásában – akár a pályán alkalmazott vezetési stílusában, akár a színfalak mögött végzett munkában:

„Őszintén szólva nem gondolom, hogy így lenne. Mindig jó hétvégét akarok teljesíteni, és természetesen mindig motivált vagyok. Úgy látom, hogy ha nem így van, akkor én nem végzek jó munkát, nem vagyok rajta 100 százalékkal. Más versenyzőknél ez működhet úgy, hogy amikor feldühítik magukat, akkor képesek jobban teljesíteni. Én azonban alapjáraton nem vagyok dühös természetű. Talán mások máshogy gondolják” – idézte a F1i.com Verstappent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: