DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Honda fantasztikus munkát végzett

Bár a pontszerzés különböző balszerencsés okokból nem sikerült, mégis egyértelműen erősebb motorral rendelkezik a Honda, mint korábban. A pilóták és a csapat is dicséri a japánokat.

Nagy reményeket fűztek a Toro Rossónál és a Hondánál is a fejlesztett egységhez és az előrelépés már a szabadedzéseken is meglátszott. Ugyanakkor aggodalomra adhat okot, hogy Pierre Gasly erőforrása már a harmadik gyakorlás végén elromlott, ezt leszámítva azonban csak pozitívumokkal jelentkezett a frissítés.

„Összességében nagyon jó versenyem volt. Az utolsó sorból indulva számos pozíciót sikerült javítanom, már a rajtom is jól sikerült. Kár az eredményért, mert nagyon közel végeztem a pontszerző zónához! Többször is igen közel kerültem Charles-hoz, de sajnos a végére elhasználódtak az abroncsaim, így nehéz lett volna előzni” – nyilatkozta a motorcsere miatt az utolsó sorból startoló Pierre Gasly, aki végül a 11. pozícióban fejezte be a versenyt.

A Toro Rossóval előzni is lehetett az egyenesben, ez is biztató


„Az új motor remekül szuperál, az egyenesben több autót is megelőztem, ez igencsak biztatónak tűnik a következő futamokra. A Honda kőkeményen dolgozott, hogy Kanadába már elhozhassa a frissítést és fantasztikus munkát végeztek! Még össze kell raknunk mindent és megtalálni az állandó formát, főleg, mivel a következő verseny a hazámban lesz, Le Castellet-ben. Izgatottan várom, hogy ott versenyezhessek” – tette hozzá a fiatal francia.

Hogyan látja a hétvégét a Honda technikai igazgatója? „Egy nagydíj pozitívumokkal és negatívumokkal. Nagy pozitívum, hogy a fejlesztett motor, amit idehoztunk, jól látható, teljesítménybeli előrelépést hozott. Ez a szezon többi részére nagyon jó jel. Ellenben sajnos Pierre (Gasly) erőforrásával gond adódott szombaton, Brendon (Hartley) versenye pedig nagyon rövidre sikeredett.”

„Pierre a mezőny végéről rajtolva is nagyon erős versennyel jelentkezett. Arra összpontosítunk, hogy Pierre hazai versenyén, Franciaországban mindkét pilótánk jól teljesíthessen” – nyilatkozta Toyoharu Tanabe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: