DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ocont lenyűgözte a Renault tempója

Meglepően erősen szerepelt a francia gárda a szabadedzésekhez képest: mindkét autójuk simán került be a legjobb tízbe. Esteban Ocon is meglepődött ezen, és célja a Renault legyőzése lesz a futamon.

Pénteken a második szabadedzésen még csak a középmezőnyben találhattuk Nico Hülkenberget és Carlos Sainzot, az időmérőre azonban alaposan összekapta magát az alakulat. A három nagycsapat után ugyanis ők csatáztak a Force Indiával a hetedik pozícióért.

Esteban Ocon alulmaradt ebben a küzdelemben, de még így sem lehet elégedetlen, hiszen a nyolcadik rajthelyről várhatja a piros lámpák kialvását. A francia pilótát meglepte a Renault szereplése: „Lenyűgözött, milyen gyorsak lettek az időmérőre. Pénteken még nem volt meg a tempójuk, ehhez képest pedig elég sokat hoztak vissza. Ma egy tizeddel elénk kerültek, de még így is Carlos előtt végeztem. A versenyen az ő legyőzésük lesz a cél.”

 ocon-a-force-indiarol-2018



A tökéletes hétvégéhez vezető úton jár Ocon és a Force India, ami a következő mondatból is látszik: „Remek érzésem van az autóban, ami minden egyes edzéssel egyre jobb lett. Az utolsó edzés utáni munka kifizetődött: nagyot léptünk előre az időmérőre.”

A Force India versenyzője a futamon még előrébb lépne: „Nagy köszönetet kell mondanom a csapatnak, mert nagyot fejlődtünk az autóval. Minden adott lesz vasárnapra: gyakran erősebb a versenytempónk, így a cél Hülkenberg legyőzése és sok pont bezsebelése lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: