DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Magnussen meglepődött Vettel érkezésén

Nem találta magát egyszerű helyzetben Vettel az időmérő második szakaszában: az egyik mért körén négy autót is meg kellett előznie. Kevin Magnussen saját szemszögéből magyarázta meg az esetet.

A dán is ott volt abban a négyes csoportban, amit Sebastian Vettelnek gyorskörén kellett kikerülnie a Q2-ben. A bokszutca bejáratánál alakult ki a csoportosulás – Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg és Carlos Sainz – amire utolsóként érkezett meg Kevin Magnussen, mögötte pedig a gyorskört teljesítő Vettel.

A Haas pilótája legalább annyira csodálkozott, mint a teles sebességgel érkező ferraris: „Én is meglepődtem. Gyors körön volt, így mindannyian próbáltunk félreállni az útjából. De ilyenkor arra is figyelni kell, hogy ne történjen baleset, miközben az ember a tükröt nézi. Nem egyszerű az ilyen szituáció.”

„Mit lehet ilyenkor tenni? Nem hiszem, hogy annál többet, mint amit csináltunk. Balszerencsés helyzet volt – egy csoportba verődtünk, és mivel mindenki el akart állni az útjából, ők is fékeztek, és nagyon lassan mentek, hogy elengedhessék” – magyarázta tovább a szituációt Magnussen.

 magnussen-vettel-elengedeserol-2018



A dán szerint az volt a baj, hogy túl későn látta meg Vettelt a visszapillantójában: „Megérkeztem és láttam, hogy három autó szinte megáll a pályán, így belenéztem a tükörbe, és akkor láttam meg őt, így én is próbáltam ugyanígy tenni. Mindenki ezt csinálta, és négy autó engedte el őt. Egy kicsit hibás voltam, de nem tudom, mit lehetne ezzel kezdeni.”

Sebastian Vettel is megszólalt az ügyben, aki veszélyesnek és egyben nevetségesnek titulálta a szituációt, mivel valaki balra, valaki pedig jobbra húzódott félre előle. De amint Kevin Magnussen is mondta, nem volt egyszerű helyzet egyikük számára sem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: