DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: Domináltuk a hétvégét Sebastiannal

Rajt-cél győzelmen van túl az olasz alakulat és Sebastian Vettel. A német egy pillanatra sem engedte ki a markából a vezetést, amivel Arrivabene szerint nagyot lendített a csapat önbizalmán.

A négyszeres világbajnok győzelmével visszavette a vezetést a tabellán, mivel Lewis Hamiltont csak ötödikként intették le a Kanadai Nagydíjon, így egyetlen pont a különbség a két rivális között. A Mercedes és főleg Lewis Hamilton egész hétvégén szenvedett a hiperlágy gumikon, ami az időmérőjét, és így a versenyét is befolyásolta.

A Ferrarinál viszont örülhetnek, hiszen azon a pályán nyertek, ahol évek óta verhetetlen volt a Mercedes. Maurizio Arrivabene is elégedett ezzel a teljesítménnyel: „A csapat teljes mértékben dominált Sebastiannal együtt, és ez azért van, mert péntektől kezdve lépésről lépésre, apránként haladtunk, és arra koncentráltunk, amire kellett.”

 arrivabene-a-kanadai-nagydijrol-2018



„Sebastian egy remek versenyző, és ma nagyon keményen vezetett, nem csak magának, hanem az egész csapatnak bizalmat adott ezzel a győzelemmel” – folytatta az olasz szakember Vettel dicséretével. 

A Ferrari csapatfőnöke a továbbiakban is háromesélyes harcot vár a futamokon: „Nagy a harc idén, mivel többé-kevésbé egy szinten vagyunk. A Red Bull és a Mercedes is nagyon erős. Érdekes lesz ez a bajnokság. Épp ezért két lábbal a földön kell maradnunk és tovább kell dolgoznunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: