DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Renault is rájött, több pénz kell

A francia gyári istálló az elmúlt években szépen fejlődött, már a negyedik helyért harcol. Ám úgy tűnik, itt megakadt a felfelé lépkedés. Jelentősen nagyobb költségvetésért folyamodtak, hogy nyerhessenek.

Gyári csapatként 2016-ban tértek vissza a franciák a Lotus felvásárlásával. Azóta fokozatosan, időről időre előreléptek, a tavalyi és az idei évben is sikerült a nagy ugrás. Most viszont úgy tűnik, hogy a jelenlegi büdzsével elérkeztek a falhoz, a további javuláshoz jóval több anyagi forrásra lenne szükség.

Idén egyelőre a negyedik helyet foglalják el a konstruktőri összetettben, de a Mercedes-Ferrari-Red Bull hármas elérhetetlen távolságban van és az olló nem igazán akar zárulni. A visszatéréskor öt évet határoztak meg, ami alatt a közvetlen élmezőnyig kellene feltörniük a franciáknak, ehhez innentől viszont több forrás kell.

A legnagyobb ugráshoz jóval több pénz kell


„Igaz, jócskán dolgoznunk kell még a teljes felzárkózáshoz. Minden területen növelnünk kell a kapacitásainkat, több emberre és befektetőre van szükségünk, valamint ami ehhez kell, jóval nagyobb büdzsére” – nyilatkozta Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója a Globo című lapnak.

„Ha hatodik helyett negyedikként végzünk, vonzóbbá válunk és több pénzre teszünk szert a szponzoroktól. Látni fogják, hogy hitelesek vagyunk. A siker további sikereket generál a Formula-1-ben. Ebbe a körbe kell belépnünk, hogy a világbajnoki címért harcolhassunk.”

„A mérnöki kihívás igen nagy, ezért vannak a Hondának még mindig nehézségei. Sokszor olyan emberek is jelenthetik a kulcsot a sikerhez, akik a szabályokat a lehető legjobban értelmezik. Gondoljunk csak a motorolaj üzemanyagként való elégetésének példájára” – tette hozzá Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: