DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Nehéz lesz legyőzni a Mercedest

Hiába húzta be az F1-es Kanadai Nagydíj mindkét pénteki szabadedzését a Red Bull és Max Verstappen, a fiatal holland és ausztrál társa is úgy érzi, Lewis Hamiltonék a fő esélyesek a pole-ra.

A Monacói Nagydíj után egyelőre Kanadában is jól teljesít a Red Bull: mindkét pénteki szabadedzésen Max Verstappen volt a leggyorsabb, míg Daniel Ricciardo két harmadik helyet szerzett. Utóbbi ennek ellenére is visszafogottan értékelte az első napot: az ausztrál szerint az eredmények ellenére is a Mercedes lesz a favorit Montrealban, Lewis Hamiltonék ugyanis a keményebb keverékű abroncsokon is hasonlóan jó köridőket értek el.

„Azt mondanám, a Mercedes igen gyors tempót diktált pénteken. Még a keményebb gumikon is elég jó köridőket futottak” – idézi Ricciardót a Motorsport.com. „Úgy vélem, nehéz lesz őket legyőzni ezen a ponton, de szerintem még mi is sokat javíthatunk az autón, további körökkel pedig sokat fejlődhetünk, szóval rendben leszünk. Arra számítok, hogy a Ferrarival fogunk harcolni: korai szakasza ez még a hétvégének, de biztos vagyok benne, hogy a Mercedes szombaton is nagyon gyors lesz.”

Az összetettben harmadik helyen álló Red Bull-pilóta arról is beszélt, miért rostokolt sokáig a bokszban a második tréningen: „Elektronikai problémának nézett ki a dolog. Már délelőtt is akadtak gondjaink, amit igyekeztek megoldani az ebédszünetben, de nem javult a helyzet, szóval utána is ezzel próbálkoztunk. A továbbfejlesztett, B specifikációjú motort használjuk a hétvégén, és szerintem egyszerűen csak konfigurálnunk kell néhány dolgot: nem feltétlenül van még minden összehangolva, ezért jöhettek elő apró hibák. Kissé persze frusztráló, hogy ennyi kört veszítettünk, de nem tűnik drámainak a probléma.”

Ricciardo Verstappen tempójából meríthet erőt a pénteki felvonás után, maga a holland versenyző így nyilatkozott: „Jól kezdődött a hétvége, az autó pontosan azt csinálta, amit kellett neki, az elejétől kezdve jók voltak a beállítások. Ami a pole-pozíciót illeti, szerintem a Mercedes megint nagyon erős lesz. Jól működik az autónk, de hogy ez mire lesz elég a Q3-ban, azt nem tudom” – vélekedett Verstappen, aki arra a kérdésre, hogy mekkora előrelépésnek tartja a Renault Kanadában bevetett új erőforrását, így felelt: „Nehéz megmondani, mert még nem nyomjuk száz százalékig. De szerintem szombaton már választ tudunk adni erre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: