DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen és Vettel is lehangolt

Bár a szabadedzések előtt Sebastian Vettel azt remélte, hogy némi előnyük lesz Kanadában, egyelőre nem így fest a helyzet. Ennél általában sokkal jobb első napot szoktak zárni, nincs vidámság.

A Ferrari duója, Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel sem volt túlságosan boldog az első két szabadedzést követően, Montrealban. Bár a helyi idő szerint délutáni gyakorláson a második, illetve ötödik helyet szerezték meg, egyikük sem érzi még igazán az autót, sok munka maradt szombatra. Igaz, a német pilóta korábban is sejtette, hogy a Red Bull ott lehet az élen.

A veterán finn egy tizedmásodperccel maradt el az FP2 leggyorsabbjától, Max Verstappentől, de egyáltalán nem elégedett. „Nem ez volt életünk legboldogabb napja. Ugyan fejlődtünk a péntek során, de meglehetősen nehéz napon vagyunk túl, általában a péntekjeink jobban szoktak sikerülni” – panaszkodott Kimi Raikkönen.

„Valamennyire lehet is erre számítani ezen a pályán, hogy nem lesz rögtön minden tökéletes. Nincs könnyű dolgunk a veszélyes bukkanókkal és trükkös kanyarokkal. Az alacsony leszorítóerő különösen nehézzé teszi ezeket a részeket. Igaz, az edzés végén már kicsit jobban éreztem magam” – tette hozzá a rutinos finn.

Csapattársa, Sebastian Vettel a második edzés elején jó ideig a bokszban vesztegelt, mert hosszasan változtatták autója beállításait. A négyszeres világbajnok is érzi, az időmérő edzés előtt nagyon sokat kell dolgozni a Ferrarin. „Egyáltalán nem vagyunk még ott, ahol szeretnénk. Sajnos, későn is tudtam kezdeni a délutáni gyakorlást. Több időre van szükségünk, hogy mindent jól összerakjunk. Aztán meglátjuk, meddig is jutunk szombaton, de annyira messze nem vagyunk a többiektől” – fogalmazott Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: