DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gasly: Nagy hátrány volt, hogy a régi motorral mentem

A Toro Rosso francia pilótája elárulta, hogy vissza kellett szerelni autójába a régi Honda-erőforrást, mivel problémák adódtak az új motorral az utolsó szabadedzésen.

A japán gyártó továbbfejlesztett motorral érkezett meg Kanadába, amely elnyerte Brendon Hartley és Pierre Gasly tetszését is a szabadedzések során. Azonban a francia versenyző autójában nem várt hiba lépett fel a szombati gyakorlás közben, ezért a csapatnál úgy döntöttek, hogy visszarakják a Bahrein óta használt régi erőforrást a 10-es autóba.

Gasly szerint ez meg is pecsételte a sorsát a kvalifikáción, hiszen már a Q1 végén búcsúzni kényszerült: „Valami gond volt a motorral az utolsó edzés során, szóval kénytelenek voltunk visszatérni az előző verzióhoz, amit Monacóban használtunk. Egy olyan helyszínen, mint Kanada rendkívül fontos szerepet játszik a végsebesség és elég nehézzé tette számomra az időmérőt ez a hiba. Mindig rossz érzés ilyen kevéssel lemaradni a továbbjutásról.”

Gasly számára hamar véget ért az időmérő


A francia ezután kitért arra is, hogy a meghibásodástól függetlenül mennyire jó munkát végeztek a Hondánál: „Sokkal erősebbnek éreztem az új erőforrást az egyenesekben, mint a régebbit, ezért is vagyok csalódott. Ami viszont pozitívum, hogy Brendon nagyon jól teljesített a frissítésekkel. Alig várom, hogy mielőbb visszaszereljék az én autómba is az új motort. Ha csak ezt nézzük, akkor jók a kilátásaink a következő futamokat illetően, de holnap rendkívül nehéz dolgunk lesz.”

„Mindig reményekkel telve várom a futamot. A pályán bármi lehetséges. Nem lesz egyszerű, de a versenyzésben semmi sem az. Bele kell adnom mindent, aztán meglátjuk, hogy mi lesz holnap” – zárta értékelését optimistán Pierre Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: