DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Verstappen lefejelné, aki a hibáiról kérdezgeti

Max Verstappen ráunt arra, hogy idei vezetői hibáiról kérdezgetik, Kanadában kissé kiborult az egyik újságírói kérdés után. Azt is kijelentette, hogy ő bizony nem változtat eddigi vezetési stílusán.

Az eddigi hat nagydíjon számos alkalommal keveredett balesetbe a hollandok háromszoros futamgyőztese, ebből szinte mind az ő nyakába varrható. Az idény előtt még világbajnoki esélyesnek tartották a fiatal tehetséget, de az utóbbi hetekben inkább össztűz alá került, a sajtó és a csapatvezetés is kritizálja.

Ezt pedig láthatóan nehezen viseli Verstappen, de nem szándékozik változtatni agresszív vezetésén. A montreali sajtótájékoztatón rögtön az első kérdésre kiakadt, ami túlzottan kemény stílusát kérdőjelezte meg.

„Most már tényleg nagyon fárasztanak az ilyen típusú kérdések, hogy változtatnom kellene-e a hozzáállásomon, a stílusomon. Soha nem fogok ilyet tenni. Éppen ez segített hozzá, hogy eljussak odáig, ahol most vagyok” – reagált Max Verstappen a sajtótájékoztatón.

Max Verstappen kezd kiborulni, hogy hibáiról kérdezgetik


„Úgyhogy mindenkit, aki ezzel kapcsolatban fogalmaz meg kritikát és fűz kommentárt, figyelmen kívül hagyom, meg sem fogom hallgatni. A saját dolgomat végzem. Természetesen nem ment idén olyan jól, mint szerettem volna. Voltak hibák, például Monacóban és Kínában, de ettől még nem kellene állandóan erről beszélni.”

„Belefáradtam ebbe a témába. Azt érzem, hogy nincs is jobb kérdésük annál, minthogy folyton az elmúlt hétvégéről kérdezgessenek. Biztos vagyok magamban, hogy hamarosan jobbra fordulnak a dolgaim. A tempóm megvan minden egyes hétvégén” – tette hozzá Verstappen.

Amikor azonban a Daily Mail sajtóképviselője ismét megkérdezte, miért van ennyi ütközése ebben a szezonban, elszakadt a cérna a húszéves hollandnál. „Nem tudom. Ahogy a sajtótájékoztató elején is mondtam, rendkívül fáraszt már ez a téma. Szerintem, ha még tovább feszegetjük, valakit le fogok fejelni” – válaszolt mérgesen Max Verstappen.

A korábban a sajtóval elég jó viszonyban levő holland, a jelek szerint kissé kiesett a kosárból. Hogy változtat-e vezetési stílusán, ezt majd a pályán láthatjuk meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: