DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vandoorne közelebb érzi magát Alonsóhoz

Bár az eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy Stoffel Vandoorne idén nagyon messze van Fernando Alonsótól, a belga pilóta másképp gondolja: szerinte sok minden változott 2017 óta.

A McLaren fiatal pilótája gyakorlatilag csak akkor végzett Fernando Alonso előtt idén, amikor a spanyol kiesett Monacóban. Ennek ellenére a csapat idén hat futamból háromszor is kettős pontszerzést könyvelhetett el, ami a tavalyi évre nem sokszor volt jellemző.

Az eredmények egyértelműen Alonso fölényét jelzik csapattársával szemben, aki 35 ponttal áll a tabellán, Vandoorne pedig csak 8 egységgel rendelkezik. A belga úgy érzi, közelebb vannak egymáshoz, mint ahogy azt a mostani helyzet mutatja: „Nem hiszem, hogy ez az egész történetet visszaadná. Nyilván a statisztika alapján ez látszik, de úgy gondolom, hogy valójában nagyon-nagyon közel vagyunk.”

„Ahhoz képest, ahol tavayl álltam, idén úgy érzem, sokkal jobb a helyzetem. A dolgok viszont nem az elképzeléseim szerint alakultak. Néhányszor a szerencse sem állt mellém, másszor viszont Fernando egyszerűen csak gyorsabb volt nálam, ami normális.”

 vandoorne-alonsorol-2018



A fiatal belga a nehézségekkel folytatta nyilatkozatát: „Jó irányba haladunk. A csapat előrelépett, de nyilván kemény szezonkezdeten vagyunk túl. Sok elvárással kellett szembenéznünk és sajnos nem sikerült őket teljesítenünk. Tartjuk a fejlődést futamról futamra és remélhetőleg ezen a hétvégén megmutathatjuk, hogy ismét előreléptünk.”

„Most egy kicsit nehéz periódusba kerültünk. Ki kellett állnom Spanyolországban, Fernandónak pedig Monacóban. Nem ez az ideális, de azt gondolom, hogy még mindig közel vagyunk a középmezőnyhöz, és egy hétvégén egy kicsit erősebbek leszünk az eddigieknél.”

Vandoorne csak reméli, hogy Kanadában jobb lesz a McLaren helyzete az előző hétvégékhez képest: „Az utóbbi néhány futamon nehéz pályákon versenyeztünk, már ami az előzéseket illeti, viszont ez a hétvége egy más történet lesz. Montreal teljesen más az előző helyszínekhez képest, és remélhetőleg itt már jobb lehetőségeink adódnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: