DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo megérti Verstappen frusztrációját

Max Verstappen nagyon nem úgy kezdte az idei évet, ahogy azt tőle sokan elvárták. Az utóbbi futamokon sokat hibázott, de Daniel Ricciardo úgy véli, csapattársa hamar túl lesz a nehézségeken.

A Spanyol Nagydíjat kivéve gyakorlatilag minden hétvégén hibázott valamit a fiatal holland. Legutóbb Monacóban kellett az utolsó helyről rajtolnia, mert összetörte a harmadik szabadedzésen a Red Bullt. Ezzel valószínűleg kettős győzelmet vett el csapatától, hiszen láthattuk a futamon, mennyire nehéz volt az előzés a versenyzők számára.

Ricciardo átérzi csapattársa helyzetét, de azt is aláírja, hogy Monacóban egy apró baki is elég ahhoz, hogy az ember hétvégéje tönkremenjen: „Megértem, mert most ő került reflektorfénybe. Nem kicsit hibázott a harmadik szabadedzésen, bár talán egy kis hiba is elég lett volna hozzá, hogy elkezdjék kritizálni.”

„Mindig lesz olyan időszak, amikor frusztrált az ember, de úgy gondolom, hogy tudja kezelni ezt az egészet. Ő eléggé makacs és nem fogja engedni magának, hogy még többet szenvedjen” – folytatta Verstappenről az ausztrál.

ricciardo-verstappenrol-2018



A legutóbbi futamgyőztes harmonikusnak írja le kettejük viszonyát: „Ha megkérdez valamit, én nagyon szívesen elmondom neki a véleményemet. Semmit nem titkolnék előle, szerintem ez így a leghelyesebb. Nem fogok elmenni hozzá és erőltetni, hogy beszéljünk. Nem hiszem, hogy ezt kellene tennem, de ha ő jön, és megkérdez engem valamiről, nyílt és őszinte leszek vele.”

„Jó a pályán kívüli kapcsolatunk. Egy kicsit beszéltünk Monaco után, hétfőn szintúgy. Ez pedig nem csak arról szólt, hogy én bátorítottam őt néhány sör mellett, de azt mondta, hogy ez volt a legjobb ital, amit akkor ivott. Azt hiszem ezzel elmondtam, hogy teljesen rendben van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: