DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen: Remélem, versenyképesek leszünk

Pénteken megkezdődik a hétvégi Kanadai Nagydíj programja az első és második szabadedzéssel, a Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen pedig elmondta, mire számít.

Monaco után egy rövid időre búcsút int Európának a Formula-1 mezőnye, és ezúttal a kanadai Montrealban bőgnek fel a motorok, amik alighanem főszerepet fognak játszani ezen a pályán.

A Jégember készen áll arra, hogy a lehető legjobbját nyújtsa egy olyan versenyen, amely nagyon fontos lesz az olasz istálló számára: „Ez egy különleges helyszín, fontos a nagy végsebesség, de még fontosabb, hogy az egyenes végén meg is tudjunk állni. Meg kell találnunk a megfelelő kompromisszumot a lehető legnagyobb sebesség és a leghatékonyabb fékezés között, amikor egy kanyarhoz érünk” – kezdte a finn.



„Ez az első olyan pálya az éven, amely abszolút más, mint a többi. Monacóval összehasonlítva itt kisebb az esélye, hogy valaki a falban kössön ki, ugyanakkor vannak helyek, ahol könnyű elveszteni az irányítást az autó felett, mivel például az utolsó kanyar rendkívül gyors és a betonfal is nagyon közel van.”

Továbbá Raikkönen hozzátette, hogy örülne, ha egyből jól érezné magát az SF71H-ban, mert ezzel rengeteg időt nyerhetnének, viszont a gumik is kulcsszerepet kapnak majd a hétvége során: „Kíváncsian várom, hogyan fognak viselkedni ezen a pályán a hiperlágy abroncsok. A téli tesztek során már mentem rajtuk pár kört, de persze itt teljesen mások a körülmények. Biztos vagyok benne, hogy egy körön ez lesz a legjobb választás, de az élettartamuk már más kérdés, az elég sok mindentől függ. Az elmúlt néhány futamon nagyon közel volt egymáshoz a három éllovas csapat, és arra számítok, hogy itt sem lesz sokkal másabb a helyzet. Nem tudom, mi lesz a sorrend, majd meglátjuk” – mondta már-már szokásosan Kimi Raikkönen, majd még ennyit hozzáfűzött: „Remélem, versenyképesek leszünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: