DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso a jövőjéről beszélt

Fernando Alonso kissé megcsömörlött a Formula-1-től, figyelmét egyre többször más szériák kötik le. A hírek szerint év végén távozhat a mezőnyből. Mit gondol erről az érintett pilóta?

Nem kis terhet vállalt magára a kétszeres világbajnok spanyol azzal, hogy a Formula-1-es idénnyel párhuzamosan bevállalta a teljes WEC-szezont is (az egyik verseny időpontját miatta módosították, hogy ne kelljen kihagynia). Bár a java csak most kezdődik számára, kimerültséget egyelőre nem érez, csalódottságot viszont igen. Főleg a száguldó cirkusz kiszámíthatósága miatt.

A spanyol ász úgy gondolja, a Le Mans-i 24 óráson elért eredmény nem fogja befolyásolni Formula-1-es jövőjét. A híres, francia viadal csak a jövő hétvégén kerül megrendezésre, addig a McLaren-pilótának Montrealban van jelenése, bár a wokingiak nemigen harcolhatnak a legjobb helyezésekért. Csapaton belül ugyan egyértelműen dominál a rutinos pilóta, de az élmezőnytől túl távol van az autó.

2005 és 2006 világbajnoka köztudottan a tripla koronára hajt – ami eddig kizárólag Graham Hillnek sikerült -, vajon ha sikerül LeMans-ban győznie, akkor jöhet az IndyCar? „Valószínűleg nem befolyásolja a jövő heti eredményem a jövő évemet. Egyelőre nem gondolok a tengerentúlra, mert először Le Mans következik jövő hétvégén” – reagált Fernando Alonso.

Alonso 300. nagydíjhétvégéjén vesz részt


„Tudom, hogy a McLaren keresi az opciókat az IndyCarba való belépésre, de ez az istálló döntése, mivel nekik fontosak az észak-amerikai érdekeltségek, a kiterjedt piac, nagyfokú stratégiai megfontolás is van a háttérben. Nem tudom, részese leszek-e, meglátjuk.”

„Nem olyan régen írtam alá, alig fél éve és ez egy többéves szerződés a McLarennel. Még több évig velük leszek! Hogy unatkozom-e? Nem unatkozom. Szerintem ez a sorozat a motorsport csúcsa, mindannyian erről álmodoztunk, amikor még gokartban versenyeztünk. De azt elismerem, hogy az utóbbi években, különösen a turbó éra újbóli megjelenése óta a dolgok rettentően kiszámíthatóvá váltak” – panaszkodott a McLaren spanyolja.

„Huszonegy verseny van az évadban, de mindannyian tudjuk, mi történik a maradék tizennégy nagydíjon. Ez nagyon szomorú a sport számára. Nem vagyok a Formula-1 ellen, nem fáraszt. Az viszont baj, hogy előre tudom, hogy idejövök és a 7-12. helyezés között fogok csatázni. Abu Dhabiban fejezzük be a szezont és ott is a 7-12. hely között leszek, sajnos túlságosan kiszámítható minden” – tekintett előre Fernando Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: